AK Parti Bursa il teşkilatlarında kongreler sürecinin heyecanı yaşanıyor. 15 Eylül’de başlatılan sürecin önemli ayaklarından birini oluşturan ilçe kongrelerinin tarihleri belli oldu.

AK Parti Bursa teşkilatlarında 15 Eylül’de başlatılan kongreler sürecinin heyecanı yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan delege seçimlerinin ardından sürecin en önemli ayaklarından olan ilçe kongrelerinin tarihleri de belli oldu. AK Parti Bursa teşkilatlarını 2015 seçimlerine hazırlayacak ve Yeni Türkiye hedefi yolunda partinin Bursa ayağını oluşturacak olan kadroların seçiminin yapılacağı ilçe kongrelerinin ardından 10 Ocak 2015 Cumartesi günü de il kongresi gerçekleştirilecek.

"KONGRELERİMİZ HAYIRLI OLSUN"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, ilçe ve il kongrelerinin sonuçlarının Bursamıza ve halkımıza hayırlı olmasını dilediğini söyledi. Torun, yeni ilçe ve il yöneticilerinin AK Parti Bursa teşkilatlarının her kademesinden üyeleriyle yapılan istişareler ve uzlaşma sonucunda belirleneceğine ve bu yeni kadroların partilerini en iyi şekilde temsil edeceğine olan inançlarını dile getirdi. Torun, “15 Eylül’den bu yana süreci en ince noktasına kadar değerlendirip, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teşkilatlarımızın her kademesinden üyelerimizin fikirleri alınarak yapılacak istişarelerin sonucunda belirlenecek olan adaylarımız, yönetimlere geldikleri takdirde partimizi ve şehrimizi geleceğe taşıyacak, ülkemizin Yeni Türkiye hedefine önemli katkılar koyacak isimler olacaklardır. Kongre sürecimizin ardından yapılacak olan 2015 Genel Seçimleri halkımıza verdiğimiz yeni anayasa ve Yeni Türkiye sözlerini tutabilmemiz açısından çok önemli. Bu seçimlere partimizi kongrelerimiz sonucunda belirlenecek olan isimler taşıyacak. Bu açıdan önemli bir süreç yaşıyoruz. Kongrelerimiz sonunda ilçe ve il yönetimlerimiz için en doğru isimlerin yönetimlere geleceğine inanıyor ve kongrelerimizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İLÇE VE İL KONGRELERİNİN TARİHLERİ

İlçe ve il kongrelerinin tarihleri ise şu şekilde belirlendi: Yıldırım 14 Kasım Cuma 17.00’de, Karacabey 15 Kasım Cumartesi 13.00’de, Mustafakemalpaşa 15 Kasım Cumartesi 17.00’de, Osmangazi 16 Kasım Pazar günü 13.00’de, Mudanya 22Kasım Cumartesi günü 17.00’de, Nilüfer 23 Kasım Cumartesi 13.00’de, Harmancık 29 Kasım Cumartesi günü 17.00’de, Orhaneli 30 Kasım Pazar günü 17.00’de, İznik 7 Aralık Pazar günü 13.00’de, Gürsu 7 Aralık Pazar günü 17.00’de, Orhangazi 13 Aralık 2014 Cumartesi 17.00’de, İnegöl 14 Aralık Pazar günü 13.00’de, İl kongresi ise 10 Ocak 2015 Cumartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek"