AK Parti İznik İlçe Başkanlığı’nın kongresinde 2 listeden mevcut başkan Mahmut Tamer Hersekli, 390 oydan 236’sını alarak güven tazeledi. Diğer aday Ali Çil ise 154 oy aldı.

AK Parti İznik İlçe Başkanlığı kongresi, İznik Zeytin Kooperatifi Düğün Salonu’nda gerçekleşti. 5. olağan kongrenin divan başkanlığını AK Parti il başkan yardımcısı Abdullah Duman yaparken, kongreye, AK Parti Bursa milletvekilleri Canan Candemir Çelik, İsmet Su, İsmail Aydın, Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı, İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ilçe teşkilat başkanları, sivil toplum örgütleri ile çok sayıda partili katıldı.

AK Parti İznik İlçe Başkanı Mahmut Tamer Hersekli, "Göreve geldiğimizden bugüne birlik ve beraberlik içerisinde olduk. İri olduk, diri olduk, yüzde 1 oy alır dediler, yerel seçimlerde rekor kırarak yüzde 42 oy alarak, belediye başkanlığını kazandık. En yakın rakibimize cumhuriyet tarihinde ilk defa üç bin 250 oy fark attık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yüzde 53 oyla ilçe tarihine geçtik. Bir olduk dosta düşmana AK Parti’nin gücünü ortaya koyduk. İnşallah bundan sonra da beraberlik içerisinde ben değil biz hareketiyle oylarımızı daha da artıracağız" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise, "Çift listeler ile parti içi enerjimizi harcamayalım. Partimizin kalkınması için kullanalım. Muhalefet partisinden görevi teslim alan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın seçilmesinde katkı sağlayan mevcut ilçe yönetimi ve onun başkanı olan Hersekli’yi kutluyorum. Şahsi siyasete yer olmamalı. Birlik ve beraberlik olmalı" diyerek, delegelerin mevcut yönetime destek olmasını istedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ise, "Geçtiğimiz seçimlerin alınmasını uyum ve birlikteliğe borçluyuz. Genel merkez ve il teşkilatı istişaresi ile mevcut başarılı teşkilatların devam yönünde kararı vardır. Bizler de bu yükümlülüğe uymalıyız. 2009 seçimlerinde İznik bizde değildi ve çok şeyden mahrum kaldı. Bugün 2014 seçimlerinde Hersek yönetimi bu bayrağı başarılı bir şekilde devralmıştır. Yoluna da devam etmelidir" diyerek delegeden Hersekli için destek istedi.

Konuşmaların ardından delegeler sandık başına gitti. 401 delegeden 390 delegenin oy kullandığı seçimde 236 oy alan Mahmut Tamer Hersekli güven tazeledi. Diğer aday Ali Çil ise 154 oy aldı.