Almanya’nın Oldenburg Belediye Başkanı Gerd Schwandner, ülkelerinde düzenlenen ‘Türkiye Günleri’ isimli festivale sağladığı katkılar dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Heykel’deki tarihi başkanlık binasındaki ziyarete EWE Türkiye Holding Genel Müdürü Frank Quante ve Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola da katıldı.Oldenburg Belediye Başkanı Gerd Schwander, Almanya’da düzenlenen festivale Başkan Altepe’nin katkısının büyük olduğunu söyledi. Oldenburg’da birkaç ay süren festivalde son 2 aya girildiğini ve yürütülmesi gereken 2-3 program kaldığını belirten Schwander, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olmasaydı, Bursa’ın desteği olmasaydı böyle bir festivali düzenleyemezdik. Bu nedenle  teşekkür ziyaretinde bulunmayı uygun gördük, bu amaçla buraya geldik” dedi. Konuk başkan Schwander, Almanya’da düzenlenen festivalle iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin pekiştirildiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, yaptığı konuşmada, Almanya ile Türkiye arasında sıkı bir dostluk ilişkisinin bulunduğuna işaret etti. Bursa olarak sanayide Alman mantığını uygulayarak dünya çapında ürünler çıkardıklarını, her geçen gün geldikleri noktayı daha da geçmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan Altepe, “Bugün Türkiye’de en fazla teknik liseye, okula sahip olan il Bursa’dır. Bu nedenle geleceğe, en azından diğer illere nazaran güvenle bakıyoruz. Kaliteli insan gücümüzle özgün ve marka ürünleri üretmek için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu. Başkan Altepe, düzenlenen etkinlikle iki şehir arasındaki ekonomik ilişkilerin yanı sıra kültürel bağların daha da güçlendiğini, önümüzdeki yıllarda var olan ilişkileri daha da üst seviyeye çekmek için Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını bildirdi.

Ziyarete katılan Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola da, Almanya’da düzenlenen festival hakkında Başkan Altepe’yi bilgilendirdi. Festival kapsamında 20’den fazla etkinliğin organize edildiğini belirten Tola, BUSMEK tasarımlarının sergilendiği bir etkinliğin de festival çerçevesinde katılımcılarla buluştuğunu ifade etti.