Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye ile Balkanlar arasındaki kardeşliğin gelişmesi konusunda sağlam adımlar attıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Makedonya Arnavutluk Kosova Göçmenleri Gençlik ve Spor Derneği (MAK-DER) öncülüğünde 3 Aralık Çarşamba günü Zafer Parkı’nda düzenlenecek olan ‘Merhaba Rumeli’ etkinliğine katılmak üzere Bursa’ya gelen 40 kişilik Rumeli Balkan Evladı Fatihan heyeti ile görüştü. BURULAŞ’ta gerçekleştirilen ziyarette Balkanlardan gelen konuklar, Bursa’da örnek ev sahipliği ve samimiyetle karşılanmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa olarak Balkanlara büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Bursa da bir Balkan şehri. Bu güzel etkinlik kış gününde Bursa’yı ısıtacak güzel bir organizasyon olacak. Bursa’da göreve geldiğimiz günden bu yana Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü kurduk. 11 yıldır Balkanlarda orada yaşayan halkın kültürünü yaşamaları için gereken faaliyetleri Bursa olarak gerçekleştiriyoruz. 10 yıl önce Murat Hüdavendigar’ı anma törenleriyle başlayan diyaloğumuz her yıl daha da arttı. Çok uzun zaman birbirinden uzak kalan Türkiye ile Balkanlar arasındaki diyaloğu daha da artırmak için çabalıyoruz. Kardeşliğin gelişmesi konusunda sağlam adımlar atıyoruz. Türkiye’nin Balkanların dostu olduğunu göstermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Kosova’dan gelen heyetin temsilcileri Ramadan Qunaku ile Besnik Grajçevci, ziyaretin sonunda ülkelerine özgü hediyeleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye verirken, Altepe de Kosovalı konuklarına Bursa’ya özgü hediyeleri takdim etti.