Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya destek olacak hamlelerine bir yenisini daha ekleyerek arı yetiştiricilerine bu alanda uzman öğretim üyelerinin katılımıyla eğitim semineri düzenledi.

Eğitim semineri öncesinde konuşan Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Yetişkan Keskin, Büyükşehir Belediyesi’nde yeni kurulan bir birim olduklarına değinerek, tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalar düzenleyerek, bu alanda üretim yapan kişilere destek olacaklarını ifade etti. Tarımsal kalkınmaya yönelik öncelikle üretim noktasında vatandaşlara her türlü imkanı sağlayacaklarını ve ürünlerin gelişimi ve pazarlaması noktasında destek olacaklarını belirtti.

Düzenlenen bu eğitim semineriyle arı yetiştiriciliği yapan 45 üreticiye Büyükşehir Belediyesi olarak 450 adet arı kovanı verildiğine değinen Keskin, yapılan bu hizmetlerin gelecekte daha da artacağını ve üretim yapan herkese tam destek olacaklarının müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesi olarak arı yetiştiriciliğine bilimsel anlamda katkının yapılması gerektiğini ifade eden Keskin, bu yüzden Uludağ Üniversitesi ile işbirliği yaparak üreticilerin gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Düzenlenen seminere Uludağ Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hasan Oruç, Prof. Dr. Levent Aydın, Dr. Mesut Ertan Güneş ve Ar.Gör. Özgür Selçuk katıldı.