İstanbul Barosu stajyer avukatlarından Aybüke Çakırel, törenle mesleğe ilk adımını attı. Genç avukat, ablası gibi cübbesini kendisine örnek olarak aldığı babasının elinden aldı.

İstanbul’da stajını tamamlayan Aybüke Çakırel, törenle ruhsatını aldı. İki yıl önce mesleğe başlayan ablası Ece Çakırel gibi Aybüke Çakırel de, cübbesini Bursa Barosu avukatlarından olan babası Ali Seydi Çakırel’in elinden aldı. Genç avukata ruhsatını ise İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu verdi. Mutluluğu gözlerinden okunan Aybüke Çakırel, "Herkese küçükken mesleği sorulduğunda ben kendime örnek olarak aldığım babamın mesleğini söylerdim. Bugün bu hayalim gerçek oldu. Babamın da, ablamın da meslektaşım olması beni daha güvende hissettiriyor. Bizim mesleğimizde tecrübe ve bilgi paylaşımı çok önemli. Benim de hayatımda en güvendiğim bu iki kişi her zaman yanımda olacaktır. Ne söylenebilir ki? Çok mutluyum" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN BİRİNCİLİK YARIŞI DEĞİL İNSANİ DUYGULARDIR"

İki kızının da hukukçu olmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Ali Seydi Çakırel ise, "Küçük kızım Aybüke de bugün mesleğe ilk adımın attı. Cümlemizin ve dünyadaki tüm çocukların birbirini rakip görmekten, her yarışta birinci gelme duygusu ile çalışmaktan ziyade ve öncelikle adaletli, merhametli, şefkatli, vefalı, yardımsever, fedakar kısaca insani duygularla yetişme ve yaşamalarını, sonsuzluğu yaratan, kuvvet, kudret ve merhamet sahibi yüce Rabbim’den diliyorum" diye konuştu.