Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), çizgi film sektörünün ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını ve rekabet edebilirliğini artırmak için enerji temalı ’1. Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması’ başlattı.

Yarışmaya yaş grubu ayrımı gözetilmeksizin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler ile Türkiye’de Türk hukukuna göre kurulmuş tüzel kişiler katılabilecek. Yarışmaya katılım, bireysel veya toplu halde olabileceği gibi öğrenci, amatör ve profesyonel herkesin katılımına açık olacak. Yarışmada, birinciye 20 bin lira, ikinciye 10 bin lira ve üçüncüye ise 5 bin lira para ödülü verilecek.

Yarışmaya başvuran ve ön değerlendirmeyi geçen katılımcıların eserleri, BEBKA’nın oluşturduğu web sayfasında yayınlanacak ve eserler halk oylamasına sunulacak. Halk oylamasında, halkın elektronik ortamda oylama yöntemi ile jüri tarafından seçilecek 1.’lik ödülüne layık eseri tahmin etmek amaçlanıyor. Jürinin seçtiği 1.’lik ödülüne layık eseri doğru olarak tahmin eden kişiler içerisinden noter huzurunda yapılacak kura ile seçilecek 3 kişiye ödül olarak birer adet tablet bilgisayar hediye edilecek.

BEBKA’dan yapılan açıklamaya göre, yarışmaya katılacak eserlerin 3 Nisan 2015 tarihine kadar teslimi isteniyor. Yarışmanın ön elemeleri 6-10 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak ve sonuçları da 4 Mayıs 2015 tarihinde açıklanacak. Söz konusu yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgilere www.bebka.org.tr web sitesinden ulaşılabilir.