Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen ve Enerji Bir-Sen Bursa Şubeleri’nin olağanüstü genel kurul süreçlerinde her iki sendikanın mevcut başkanları güven tazeledi.

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’nde Birlik Haber-Sen ve Enerji Bir-Sen Bursa Şubeleri seçimlerini gerçekleştirdi. 110 delegenin yer aldığı ve 103 kişinin oy kullandığı Enerji-Bir-Sen Bursa Şubesi’nde Cemal Aydın, Selçuk Sağın ve Veli Örmeci ile yarıştığı seçimde güven tazeleyerek çıktı. Aynı gün yapılan Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği binasında gerçekleşen Birlik Haber-Sen’de ise Sabri Uğur, yeniden başkan seçildi. 107 delegenin yer aldığı ve 95 kişinin oy kullandığı seçimde Faruk Aydın ile yarışan Sabri Uğur, 72 kişinin oyunu alarak yeniden başkanlık koltuğunun sahibi oldu.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, "Bugüne kadar Memur-Sen olarak, siyasi ve ideolojik yaklaşımlarla sendikacılık yapmadık. Her zaman hakkın ve haklının yanında yer alarak, hakkı öne çıkardık. Güçlüyü haklı kılmak değil, haklıyı güçlü kılmak adına mücadele eden bir sendika olduk. Bu anlayış içerisinde olan tüm sendikalarımız, sendika içi demokrasinin en güzel örneğini sergileyerek, yönetim seçimlerini gerçekleştiriyorlar. Seçimler sonucunda görevlerini devralan arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.