Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden 1968 Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol, Diyarbakır’da oynanacak müsabakaların güvenlik gerekçesiyle ertelenmesine tepki gösterdi.

Vali Cemil Serhatlı Spor Tesisleri’nde bulunan kulüp binasında bir araya gelen 1968 Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Bedirhan Akyol ile yöneticiler basın açıklaması düzenledi. Kentte yaşanan olaylardan dolayı iki haftadır ertelenen maçlara tepki gösteren Akyol, Diyarbakır’ın iki haftadır normale döndüğünü ve başta 1968 Diyarbakırspor olmak üzere birçok kulübün antrenman yaptığını söyledi.

"DİYARBAKIR NORMALE DÖNDÜ"

Akyol yaptığı açıklamada Diyarbakır’ın normale döndüğünü hatırlatarak, "Antrenmanlarımızı yapıyoruz. Yapacağımız maçlar hiçbir zaman baskı altında oynanmadı. Yapılan bu tür oyunlar sporu bitirmek isteyenlerin işidir. Geçen hafta ki gerekçeleri güvenlik önlemi alacak polisin bulunmamasıydı. Bu hafta ise birşey olmadığı halde ertelendi. Hafta sonu maçlar oynanmalıydı. Güvenlik sorunu diye bir şey yoktur. Misafir ettiğimiz takımlar bölgenin takımlarıdır. Yetkililer işlerini düzgün yapsınlar ya da bırakıp gitsinler. İki haftadır kar-kış olmadığı halde maçlarımız ertelenmektedir. Müsabakaya gelecek olan 3 tane polis, sporcuları koruyamıyorsa hiç gelmesin. Bölge takımlarına kim saldıracak. Maçların ertelenmesi anlamsız. Güvenlik sorunu var diye birşey de olamaz. Kulüp başkanlarına bir bilgi verilmeden hareket edilmektedir. Haftaya yine ertelenmesi söz konusu. Bu durumun çözülmesi gerekir" dedi.

"BÖLGEDEN SORUMLU YÖNETİCİLER KULÜP BAŞKANLARINI MUHATAP ALMALI"

Diyarbakır’ın normale döndüğünü, yalnız bölgeden sorumlu yöneticilerin bir an önce kulüp başkanlarını muhatap almasını gerektiğini dile getiren Akyol, "Diyarbakırlı yöneticiler bunu düşünmelidir. Bölgeyi temsil eden 1968 Diyarbakırspor’u savunmalıdır. Sadece benim kulübümü değil, bölgede olan tüm kulüpleri savunmalıdır. Muhatap alınmıyoruz. Can güvenliği yoksa bıraksınlar bu işi baştaki adamlar. Çıkarlar doğrultusunda karar verilmektedir. 1 milyar lira harcama yaptım, pişman değilim. Diyarbakırlı gençler bir yerlere gelecekse ben her türlü desteği veririm. 1968 Diyarbakırspor Kulübü bilgilendirilmemiş muhatap alınmamıştır" diye konuştu.

"DİYARBAKIRLI GENÇLERE İMKAN SAĞLIYORUM"

Gençlerin önünü açarak onları spora teşvik ettiklerini belirten Akyol, "Başarılarla gelen bir şehir böyle anılmamalıdır. Kentte çıkan bazı olaylar olabilir, Türkiye genelinde yaşandı. Diyarbakır artık böyle anılmamalıdır. Sokaktaki çocukları topladım, işe ve spora yönelttim. İmkanlarım doğrultusunda elimden geleni yaptım. Gençleri kapkaça, yankesiciliğe ve toplumsal olaylara yönelmesinler diye spora teşvik ediyorum. Gençlere hizmet etmekten geri kalmayacağım. Bu kentin böyle anılmasını istemiyorum" şeklinde konuştu.