Bursa İl Milli Eğitim Danışma Kurulu Toplantısı Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Mehmet Vedat Müftüoğlu’nun başkanlık ettiği kurul toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, emniyet yetkilileri, sendikalar, Uludağ Üniversitesi temsilcileri ile il ve ilçelerde görevli eğitim yöneticileri katıldı. İl Milli Eğitim Strateji Geliştirme Şube Müdürü İbrahim Ataman’ın yaptığı sunum sonrasında ‘Eğitim Öğretim Hizmetleriyle İlgili İlimizde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konusunda fikir alışverişi yapıldı ve toplantı sonucunda tavsiye kararları alındı.

Katılımcılara danışma kurulunun işleyişi hakkında bilgi veren Sarıkaya, “Kurulumuza verecekleri desteklerden dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Burada çok değerli görüşler ve öneriler paylaşılacak. Burada verilecek öneriler ve alınacak kararlar, gelecekte yapacağımız çalışmalara rehber olacak ve eğitim çalışmalarımızın yol haritasını belirleyecek” dedi.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda; özel öğretim ve özel eğitim, öğrenci devamsızlıkları ve iki yıl üst üste başarısız olarak örgün eğitim dışında kalan öğrenciler, TEOG ve LYS sınavları, okul pansiyonları, okullarda sağlık ve güvenlik, sınıf mevcutları ve derslik ihtiyaçları, eğitim kalitesinin artırılması, okul öncesi eğitimde okullaşma oranının artırılması, eğitim konusunda diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılması gibi birçok konunun değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantının ardından Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait uygulama oteline kazandırılan Nilüfer isimli 70 kişilik konferans salonunun açılışı gerçekleştirildi.