Bursa Büyükşehir Belediyesi Ar-Ge Şube Müdürlüğü’nce 3 ay önce başlatılan ve ödüle dayalı iş geliştirmeyi hedef alan ‘Büyükşehir için ben de varım’ projesinde ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada ‘Yağmur Mazgal Düzeni’ projesiyle birinci olan Büyükşehir Belediyesi personeli Adnan Baş, 5000 TL’lik para ve tablet bilgisayar ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı.

Sadece Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerin personeline yönelik düzenlenen ‘Büyükşehir için ben de varım’ projesinin ödül töreni, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yıldırım Beyazıt Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir bürokratları ve bağlı şirketlerin yöneticileri, Büyükşehir personeli ve aileleri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi AR-GE Şube Müdürlüğü’nce yaklaşık 3 ay önce 10 kategoride düzenlenen ‘Büyükşehir için ben de varım’ projesine, 125 kişi toplam 248 projeyle başvuruda bulundu. Personelin proje/fikir üretme kapasitesini geliştirmeyi, inovatif kurum kimliğinin oluşmasını sağlamayı, mevcut belediye hizmetlerini geliştirmeyi ve yeni belediye hizmetlerine yönelik iş fikri oluşturmayı hedefleyen yarışmaya; Büyükşehir Belediyesi’nden 146, BİNTED’den 48, BUSKİ’den 30, BURULAŞ’tan 11, BESAŞ’tan 8, BURFAŞ’tan 4, BURBAK’tan 2, KÜLTÜR AŞ’den 1 ve BURKENT’ten 1 kişi katıldı. Jüri üyeleri, 2 başvuruyu şartnameye uygun olmadığı gerekçesiyle eledi. 248 başvuru arasından en iyi 15 proje, proje ekibi ve odak alan liderlerinden oluşan 17 kişilik ‘Ön Değerlendirme Kurulu’nun web tabanlı online değerlendirmesi sonucu belirlendi. En iyi 15 proje arasından para ödülüne layık görülen en iyi 3 proje, ‘Değerlendirme Kurulu’nun web tabanlı online değerlendirmesi sonucu belirlendi.

Yarışmada birinci olan Büyükşehir Belediyesi personeli Adnan Baş, 5000 TL’lik para ödülüyle tablet bilgisayarını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı. Kültür AŞ’den Burak Topkaya, ‘Bursa Bekleme ve Kitap Okuma Evi’ projesiyle ikinciliği ve 4000 TL’lik para ödülünü elde etti. BUSKİ’den Engin Çiçek de ‘Zaman Geri Dönüşüm Zamanı’ isimli projesiyle üçüncülüğü ve 3000 TL’lik para ödülünü kazandı. Yarışmada dereceye giren 15 proje sahibine, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından birer tablet bilgisayar hediye edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yarışmayı düzenlemekteki hedeflerinin daha inovatif bir kurum ve daha nitelikli iş olduğunu kaydetti. Bu nedenle ‘Büyükşehir için ben de varım’ isimli projeyi düzenlediklerini ve Büyükşehir ailesinde çalışan herkesin yaptıkları işe daha fazla kafa yormasını istediklerini anlatan Başkan Altepe, “250 projenin 250’si de bizim için önemlidir ve Bursa’yla ilgili yapacağımız çalışmalarda bu projelerden yararlanacağız. Katılım gösteren, birinci, ikinci ve üçüncü olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bursa’nın geleceğe taşınması noktasında sizlerden çok daha güzel çalışmaları bekliyorum” dedi.