Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen birçok proje özellikle Balkan ülkeleri tarafından örnek alınırken, Makedonya’nın Jupa Belediyesi de AB mali işbirliğiyle hizmet veren Çocuk Merkezi’ndeki uygulamaları incelemeye aldı.

UNİCEF’in donanım desteği ile 3-6 yaş çocuklar için bir yuva projesi üzerinde çalışan Makedonya’nın Merkez Jupa Belediye Başkanı İbrahim Mukoli, bu alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen uygulamaları incelemek için Bursa’ya geldi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Merkezi’ni ziyaret eden Mukoli ve beraberindeki heyet, AB mali işbirliği ile gerçekleştirilen İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP) kapsamında 2009 yılında faaliyete geçen ve 7-14 yaş arası çocuklara hizmet veren merkezin çalışma sistemi hakkında bilgi aldı. Mukoli, çocukların beden ve ruh sağlığını korumak, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek, ilgi alanları doğrultusunda eğitmek ve beceri kazandırmak amacıyla çalışan merkezdeki faaliyetleri yerinde görüp, çocuklarla sohbet etti.

Jupa Belediyesi öz kaynakları ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu -UNICEF’in donanım desteği ile 3-6 yaş çocukları için yuva projesi olduğunu dile getiren Jupa Belediye Başkanı İbrahim Mukoli, erken yaşta çocukların gelişimine önem verdiklerini dile getirdi. Merkezde sunulan hizmetleri yerinde inceleyen Mukoli, resim, halk oyunları, İngilizce dersleri ve çocuk gelişimi etkinlikleri sınıflarını ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti.