Bursa’da polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, uyuşturucular arasında en zararlısı olarak bilinen 270 gram metamfetamin ele geçirildi. İstanbul’dan Bursa’ya gelen ve yakalanmamak için terminal yerine yol boyunda inen şüpheliyi ekipler, otobüs durağında gözaltına aldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir kişinin İstanbul’dan getireceği metamfetamini Bursa’da piyasaya süreceğini haber alınca alarma geçti. Takibe alınan otobüsün içinde bulunan 30 yaşındaki C.G., terminalde yakalanma ihtimali daha yüksek olduğu için Yalova yolu üzerinde indi. Otobüs durağında beklediği sırada polisin baskınıyla yakalanan C.G.’nin üst aramasında 270 gram metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucuların en zararlısı olarak bilinen ve kullanımı halında direk sinir sistemine etki ederek ölümle sonuçlanan metamfetaminin piyasa değerinin 70 bin lira olduğu ifade edildi.

Şüpheli C.G. ifadesinde, bir arkadaşının ricasıyla paketi Bursa’daki bir adama getirdiğini, içinde uyuşturucu olduğunu bilmediğini söyledi. Zanlı, “ticari amaçlı uyuşturucu taşımak ve bulundurmak” suçlarından adliyeye sevk edildi.