Bursagaz Acil 187 ekipleri, 5 Aralık 2014 günü Küplüpınar Mahallesi Dicle Sokak ve Mimar Sinan Mahallesi Ülkü Sokak’ta meydana gelen yangın ihbarlarına en kısa sürede müdahale etti.

Küplüpınar Mahallesi’ndeki BUSKİ ekiplerinin kanalizasyon çalışmaları esnasında taşıyıcı halatın kopması sonucunda düşen küngün doğalgaz borusuna ve elektrik hattına aynı anda zarar vermesi sebebiyle doğalgaz yangını meydana geldi. Saat 13.23 sıralarında gelen yangın ihbarına en kısa sürede müdahale eden Bursagaz acil ekipleri, Küplüpınar, Çirişhane, Tuna ve Mimar Sinan mahallelerinin bazı bölgelerinde saat 14.25 itibariyle doğalgaz akışını durdurdu.

Bursagaz’dan yapılan açıklamada, “Güvenli doğalgaz arzının sağlanması için hasar gören doğalgaz hatlarının onarılması gerektiğinden onarım süreci tamamlanana kadar bu bölgelere doğalgaz verilemeyecek. Hatlarda meydana gelen hasar en kısa sürede onarılacak olup, bölgedeki gaz akışı en kısa süre içerisinde tekrar sağlanacak. Hasar gören ev ve işyeri sahiplerine geçmiş olsun dileklerimizi iletir, tüm vatandaşlarımızın dikkat edilmediği takdirde büyük kayıplara sebep olabilecek bu tür kazaların yaşanmaması konusunda daha dikkatli davranmalarını önemle rica ederiz. Doğalgaz ile ilgili kazaların büyük hasarlara sebebiyet vermemesi için doğalgaz kokusu ve yangın gibi belirtileri anında 187 Doğal Gaz Acil Servisine ihbar edilmesini rica ederiz” denildi.