Temmuz ve Ağustos aylarında çiçeklenen Eylül ve Ekim aylarında meyve vermeye başlayan ağaçlar, Mudanya toprağının ne kadar bereketli olduğunu gözler önüne seriyor.

Mudanya Belediyesi, ilçedeki narenciye ürünlerinin daha verimli hale getirilmesi konusunda harekete geçti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dünyaca ünlü Tirilye zeytininin yanı sıra, ilçe topraklarının tarım ürünlerinin yetiştirilmesinin hayal olmadığını belirtti. Mudanya’da Narenciye ürünlerinin yanı sıra Muz ve Kivi gibi meyvelerinde yetiştirilmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Türkyılmaz, planlı ve özverili bir üretimle Mudanya’nın Bursa ve Marmara’nın narenciye üssü olabileceğini söyledi.

Üretici köylünün desteklenmesi ve planlı tarım konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade eden Türkyılmaz, "Asıl görev, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Meyve Üreticileri Birliğine düşüyor. İklim şartları narenciye üretimine uygun. Sahil şeridindeki köylerde bahçelerin şiddetli rüzgârdan korunması ve seracılığın geliştirilmesi ile Bursa ve çevre illerin narenciye ihtiyacının Mudanya’dan rahatlıkla karşılanabilir" diye konuştu.

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan ise Mudanya’da narenciye üretiminin eskilere dayandığını ilçe ve köylerinde halkın birçoğunun bahçelerinde narenciye ağaçlarına yer ayırdığını ancak üretimin son yıllarda kısıtlı kaldığını söyledi.