Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerde altyapı seferberliği başlattı.

6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile sorumluluk sahasına bütün Bursa’nın girdiği BUSKİ Genel Müdürlüğü, yeni ilçelerin altyapı meselesine çözümler üretiyor. BUSKİ Şebekeler Dairesi Başkanlığı’nca Karacabey’de kanalizasyon temizleme ve görüntüleme çalışması başlatıldı. Bu uygulamanın yeni imalat ve yatırımlar öncesi mevcut sistemin daha verimli çalışmasını sağlamaya yönelik olduğunu belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, temizleme ve görüntüleme çalışmasıyla 3,5 kilometrelik kanalizasyon hattında biriken mil ve tıkanıkların temizleneceğini vurguladı.

Bu sayede temizlenmiş bölgelerde kanalizasyon şebekesinin tam kapasite ile işletileceğini de ifade eden Çetinavcı, “Yeni katılan ilçelerimizde gerek şube müdürlükleri açarak, gerekse acil altyapı eksikliklerini gidererek, ilk etapta taleplere cevap vermeye çalışıyoruz. İlçelerin altyapı sorunlarını hızla tespit ederek, gereken projelendirmelerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Sağlıklı şehir Bursa’ hedefi doğrultusunda, sağlıklı ve sorunsuz altyapı hizmetinde bulunmanın gayretinde olduklarını dile getiren Çetinavcı, çalışmalarına bundan sonraki süreçte de artan tempoyla devam edeceklerini sözlerine ekledi.