Bursa’da minik öğrencilere, suyun tasarruflu kullanılmasının önemi anlatıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ, Yıldırım Belediyesi, TEGV ve Yeşil Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği organizasyonda Hasan Öztimur İlkokulu 4. sınıftaki yaklaşık 250 öğrenciye, suyun tasarruflu kullanımının önemi konulu seminer verildi. Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan seminerde miniklere, BUSKİ tarafından hazırlanan çizgi animasyon ile suyun canlıların yaşamındaki önemi anlatıldı.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bursa öğrenim birimi gönüllülerinin talebiyle yapılan seminerde Yeşil Rotary Kulübü çocuklara sabun hediye ederken, BUSKi tarafından da su tasarrufunun önemini karikatürle anlatan kitaplar hediye edildi ve hazırlanan çizgi animasyon filmler izlettirildi. Toplantı açılışında konuşan TEGV Bursa Öğrenim Birimi Sorumlusu Selma Göksel Şahin, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu yıl TEGV gönüllülerinin, Hasan Öztimur İlkokulu’nda faaliyet yaptığını vurgulayan Şahin, "Gönüllümüz Münire Çoban’ın gayretleriyle bu semineri yapıyoruz. Bizden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyoruz. Yine bu seminer için salonu tahsis eden Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye, bu yılki etkinliklerimizde yanımızda yer alan Yeşil Rotary Kulübü Başkanı Hülya Köseleci’ye ve bu güzel seminer için BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’ya da gönül dolusu teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hasan Öztimur İlkokulu öğrencileri tarafından suyun önemine dikkat çeken bir gösteri yapıldı. Gösterinin ardından da BUSKİ tarafından çocuklar için hazırlanan çizgi animasyon çocuklara izlettirildi. Seminer sonunda TEGV Bursa Öğrenim Birimlisi Sorumlusu Selma Göksel Şahin, BUSKİ Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürü Gürkan Yaman’a çocuklar tarafından çekilen bir fotoğraf hediye edildi.