Bursa Büyükşehir Belediyespor Bayan Basketbol Takımı, Tekirdağ Enerji Bayan Basketbol Takımı’nı 103-21’lik skorla yenerek, 2014-2015 sezonundaki ilk galibiyetini aldı.

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Lig’de mücadele eden Büyükşehir Belediyespor Bayan Basketbol Takımı, Tekirdağ Enerji Bayan Basketbol Takımı’nı ağırladı. Şahin Başol Spor Tesisleri’nde yapılan karşılaşma, 82 sayı farkla Büyükşehir Belediyespor Bayan Basketbol Takımı’nın üstünlüğüyle sona erdi. Büyükşehir Belediyespor Bayan Basketbol Takımı, bu sezon çıktığı ikinci karşılaşmada ilk galibiyetini almış oldu.

Karşılaşmaya hem savunma hem de hücumda etkili oyunla başlayan Büyükşehir’in perileri, Merve ve Leeza’nın sayılarıyla ilk periyotta farka gitti. Tekirdağ Enerji ise, ilk sayılarını periyodun bitimine 2 dakika kala buldu. İkinci periyoda bambaşka ekiple çıkan Coach Levent Günenme’nin takımı, oyun disiplini ile etkili oyundan kopmadı ve devre arasında 65-7’lik skorla soyunma odasına gitti. Üçüncü periyoda daha rahat çıkan Büyükşehir’in perileri, ribaund ve bloklarla rakibini iyice yıprattı ve farkı 74 sayıya çıkardı. Üçüncü periyot, 88-14’lük skorla bitti. Dördüncü periyotta zaman zaman savunma hatası yapan Yeşil-Beyazlılar, 82 sayı farkla, 103-21’lik skorla sahadan galip ayrıldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediyespor Bayan Basketbol Takımı Baş Antrenörü Levent Günenme, “Böyle bir galibiyet aldıkları için takımımı tebrik ediyorum. Oyuncularım iyi savunma yaptılar ve hücum yollarında oldukça etkiliydiler. Bundan sonra daha da iyi hazırlanacağız, Tekirdağ takımına başarılar diliyorum” dedi.

Bu yıl ilk resmi maçına çıkan Dilara Alkan ise, “İyi maç çıkardık. Zaten çok iyi hazırlanıyoruz, çok güzel bir ortamımız var. ‘Aile gibi olduk’ diyebilirim. Sonraki maçlara daha iyi hazırlanıp iyi sonuç alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.