Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, yayımladığı mesajında, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm engellilerin gününü kutladı. Çağlayan, insanın gözünün görmemesi, kulağının duymaması, kolunun olmamasının bir eksiklik olmadığını söyleyerek, “Asıl eksiklik vicdanlardaki eksikliktir. Engelliliği bir kader olarak görmeyen, bu alandaki her adımı cesaretle atan AK Parti, engellilikle ilgili son dönemde yaptığı açılımlarla büyük bir farkındalık oluşturmuştur. AK Parti iktidarı olarak sağlıkta, eğitimde, istihdamda, ulaşımda önce engelliler" dedi.

Bir insanı diğer insandan üstün kılan onun yüreği, güzel ahlakı ve davranışları olduğunu açıklayan Çağlayan, "Bizim için engelli kardeşimizin engelsiz kardeşimizden hiçbir farkı yoktur. AK Parti iktidarı döneminde devrim niteliğinde uygulamalarla engelli vatandaşların sıkıntılarını giderme konusunda büyük mesafeler harcandı. Birçok alanda ilk defa engellilerimize hizmetler sunulmuştur. Engelli vatandaşlarımız da fırsatta memnuniyetlerini dile getirmektedirler" diye konuştu.

Çağlayan, engelli vatandaşların ve ailelerinin yaşamlarını daha kolaylaştırmak için hükumetin yaptığı icraatların yanı sıra belediye olarak da kendilerinin bu konuda bir çok çalışma yürüttüklerini belirterek, hem Orhangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi aracılığı ile hem de Sakatlar Derneği ile koordineli bir şekilde engellilerimiz ve aileleri için farklı projeler geliştirdiklerini ifade etti. Çağlayan, Dünya Engelliler Günü’nün engelliler konusundaki bilinç ve hassasiyetin artmasına vesile olmasını temenni ettiğini belirtti.