Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Çakırlı bölgesiyle ilgili plan değişikliği meclisten geçti.

Orhangazi Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısının ikinci oturumu yapıldı. Aralık meclisinin ikinci oturumunda en önemli konuların başında ise Çakırlı’da planlanan termal turizm hizmet alanı ile konut alanı konusunda düşünülen plan değişikliği oluşturdu. İmar komisyonuna havale edilen plan değişikliği maddesi karara bağlandı. Yapılan oylama sonrasında Çakırlı’da 110 bin metrekarelik arsanın plan değişikliği AK Partili üyelerin kabul, Demokrat Parti, MHP ve CHP’li üyelerin ret oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Söz konusu plan değişikliği uyarınca, Çakırlı’da bulunan belediyeye ait 110 bin metrekarelik arsanın 62 bin metrekarelik bölümü plan değişikliği sonrasında termal turizm alanı, 20 bin metrelik kısmı konut alanı, kalan 38 bin metrelik alanı ise park ve yeşil alan olarak plan değişikliğine eklenmiş oldu.

Buna göre Çakırlı’da planlanan termal turizm hizmetleri de bu değişiklikle birlikte yapılabilecek. Buna ilave olarak TOKİ tarafından yapılması planlanan yeni konutlar da 20 bin metrekarelik konut alanına inşa edilebilecek. Arsanın kalan kısmı ise park ve yeşil alan olacak.