Osmangazi Belediyesi, Geçit Mahallesi’ndeki Zeytinlik Camii’ni yeni bir çehreye kavuşturdu.

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, ilçedeki manevi değerleri koruyarak güzelleştiriyor. Osmangazi Belediyesi, Geçit Zeytinlik Camii’nin çevresinde yaptığı düzenleme çalışmaları ile abdesthaneyi törenle hizmete açtı. Kılınan cuma namazının ardından gerçekleşen törene Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi İlçe Müftüsü Cahit Çetin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Tarihe yatırımlarımızı, manevi değerlerimize sahip çıkarak taçlandırıyoruz” diyen Başkan Dündar, “Bugün burada açılışını yaptığımız Zeytinlik Camii çevre düzenleme ve abdesthane çalışmaları, hem mahallemiz, hem de insanımız için hizmetlerimizin sürekliliğini gösteren bir yatırımdır. Burada yaptığımız çalışma ile camimizin ihtiyacı olan abdesthaneyi hemşerilerimizin hizmetine sunarken, zemin düzenlemesi ile de camimize güzel bir görüntü oluşturduk. Burada yaşayan vatandaşlarımız için keyifli ve temiz bir dinlenme alanı ortaya çıktı. Mahallemize, camimize ve Osmangazi’mize hayırlı olsun” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi olarak insan ve şehir odaklı çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Başkan Dündar, “Osmangazi’deki herkesin yaşamını daha güzel hale getirebilmek adına, mahallelerimize hizmetlerimizi birbiri ardına sıralıyoruz. Geçit ve Emek Mahallelerimize de birçok hizmette bulunduk. Klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında eğitim, sağlık, spor alanlarında da yatırımlar yapıyoruz. Biz nereden gelirsek gelelim, önce Bursalıyız. Bu anlayış çerçevesinde ilçemizi ve şehrimizi güzelleştirmek için çalışıyoruz” dedi.

Yeni dönemde de, Geçit ve Emek mahallelerinde hayata geçirecekleri birçok proje olduğunu dile getiren Başkan Dündar, “Bu projelerimizin başında ‘Bilgi Evleri’ geliyor. Çocuklarımızın eğitim dışı zamanlarını değerlendirecekleri, etüt, rehberlik hizmeti veren, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimini destekleyecek Bilgi Evleri’nden bir tanesini, Emek mahallemizde hayata geçireceğiz. Sosyal belediyecilikte farklı bir ivme kazanan Osmangazi Belediyesi’nin, bu gelişimin en çok hissedildiği mahallelerimizden biri Emek. İnşallah yeni dönemde de bu çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi. Geçit Mahallesi Muhtarı Kahraman Balkaya’da yaptığı konuşmada Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a mahallelerine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerini sundu.

Osmangazi Müftüsü Cahit Çetin’in yaptırdığı duanın ardından Zeytinlik Camii çevresinde yapılan düzenleme çalışmaları ve abdesthane hizmete açıldı.