Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Yönetimi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Bursa’da gerçekleştirdiği programlarda basın mensuplarına karşı yapılan tutuma tepki gösterdi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Yönetimi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bursa programında basın mensuplarına yapılan muameleyi eleştirdi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine AK Parti yöneticilerine bile kimlik kontrolü yapıldığını ifade eden ÇGD Yönetimi, basın mensuplarına yapılan davranışlarının bugüne kadar eşi ve benzeri görülmediğini iddia etti. Yapılan yazılı açıklamada, “Gazeteciler, eni yarım metre olan ve dar bir kafesi andıran demir parmaklıklara hapsedilmiştir. Buna itiraz eden gazeteciler, Başbakanlık korumaları tarafından hakarete varan sözler işitmiştir. Ayrıca Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin kapıları, sabaha kadar kilitli tutulmuştur. Başbakan’ın bir gece önce terk ettiği bir mekanın kapılarını kilitli tutacak kadar, akıl dışı bir güvenlik tedbiri alınmıştır. Rezaletin ikinci perdesi Başbakan Davutoğlu’nun Çelik Palas Oteli’nde gerçekleştirdiği toplantıda sahnelenmiştir. Başbakan’ın programında olmasına rağmen, oteldeki toplantı, önce basına kapatılmış, ardından otel görevlileri muhabirleri aşağılayıcı bir tutum içine girmiştir. Otelde, Başbakan’ı izleyen muhabirlere önce yemek servisi yapılmış, çok kısa süre sonra ‘Basına yemek yokmuş’ diyen garsonlar, muhabirlere ikram edilen yemek tabaklarını alarak bir başka skandala imza atmıştır. Otelde, muhabirlere çay ve su bile verilmemiş, su isteyen meslektaşlarımıza, ‘sizin rütbeniz yok, size su parayla’ diyen otel görevlileri, gazetecileri aşağılama yoluna gitmiştir” denildi.

"ÖZÜR DİLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen "Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni"ninde Başbakan Davutoğlu’nun korumalarının gazetecilerin görüntü almasının engellendiğini ifade eden ÇGD Yönetimi, “Davetli gazeteciler bile, kapıdan döndürülmüştür. Başbakan, ödül töreninden ayrıldıktan sonra bile, iş adamlarından görüş almak isteyen muhabirler içeri alınmamıştır. Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Kadir Akarkaya, yeni bir akreditasyon skandalına imza atarak, gazetecilik mesleğiyle ilgisi olmayan kişilere basın akreditasyon kartları dağıtmıştır. Tüm bunlar, sadece bir günde yaşanmıştır. Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Yönetimi olarak, Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçen olaylar zincirinin sorumlularını kınıyor, yetkilileri ve Çelik Palas yöneticilerini, Bursa basınından özür dilemeye çağırıyoruz” açıklamalarında bulundu.