Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, belediye tarafından bir süre önce ana yollara yerleştirilen kompozit kapaklı çöp torbalarına zarar verilmesi vatandaşların tepkisine sebep oldu.

İşlek cadde ve sokaklardaki vatandaş ve esnafa kolaylık sağlayan şeffaf çöp torbaları kimliği meçhul kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Konu Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, daha temiz ve sağlıklı bir ilçede yaşamak için kamu malına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Kurtulan, “Ağustos ayı içinde yeni bir uygulama başlatarak, ana arterlere 250 adet kompozit kapaklı çöp torbası yerleştirdik. Çevre temizliğine katkı veren bu uygulama vatandaşlarımızın takdirini kazandı. Son günlerde vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda yaptığımız incelemeler neticesinde çok sayıda çöp poşetinin kapağının kırılarak, kesici aletlerle kesildiğini gördük. Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, kırılan seyyar çöp kovalarının yerine hemen yenilerini monte etmeye başladı. Temizlik gibi her şeyden önce gelen bir hizmetin aksatılarak halkın mağdur edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.