Kuzey Afrika, Ortadoğu, ABD ve Avrupa’da bulunan bilim merkezlerinin katıldığı Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bilim Merkezleri Birliği’nin 4. sempozyumuna ev sahipliği yapan BTM, dünyanın dikkatini Bursa’ya çekmeyi başardı.

Merinos AKKM’de düzenlenen sempozyumun gala yemeği büyük bir şölen havasında gerçekleşti. 2. günün akşamı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen gece mehter takımının şovu ile başladı. Merkezin fuaye alanında başlayan gösteri, 4 farklı kıtadan ve 14 farklı ülkeden sempozyuma katılan yaklaşık 60 misafirin Osmanlı kültürüyle tanışmasını sağladı. Açılış seremonisi, kılıç kalkan ekibinin yaptığı gösteri ile devam etti.

BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, “5 yıldır projesi üzerine çalıştığımız, geçen yıldan itibaren 12 bin metrekarelik kendi binasında misafirlerini kabul etmeye başlayan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin dünya bilim merkezleri arasında gelmiş olduğu nokta gurur verici. Başta desteğini hiçbir zaman BTM projesinden eksik etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye, Names sempozyumunu düzenleyen Başkan Mujbil Almutawa’ya ve organizasyonda emeği geçen tüm BTM ekibine teşekkür ederim” dedi.

Daha önce araştırma yapıp, örnek aldıkları ABD, Avrupa ve Ortadoğu’da bulunan bilim merkezlerinin yöneticilerini Bursa’da buluşturmanın büyük önem taşıdığını ifade eden Bakan, “Artık bilim baharından söz etmek ve kendi ayakları üzerinde duran, dünyaya söyleyecek değerli sözlerini ifade edebilen bir konuma geldik. Türkiye’de bilim merkezi dendiğinde akıllara önce Bursa gelecek” dedi.

Gece, ressam Tolga Baktimur’un “Suretler” sergisinin açılışı, Bursa Lösev Bölge Koordinatörü Füsun Emecan’ın taş boyama sergisi ve atölyesi, Işıklar Askeri Hava Lisesi’nin jet motorları ve resim sergisi, Busmek’in ebru ve çini boyama faaliyeti, Karagöz ve Hacivat gösterisi, bilim şovuyla devam etti. Gala yemeğine Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de katıldı.