Osmangazi Belediyesi tarafından Geçit Mahallesi’ne yapılan iki park törenle hizmete açıldı.

Eğitim, sağlık, spor, çevre ve tarihi mirasın korunması gibi hayatın her alanındaki yatırımlarını sürdüren Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan iki park hizmete açıldı. Toplam 2 bin 800 metrekarelik alana sahip, içerisinde çocuk oyun grupları, yürüyüş yolu, banklar ve oyun alanları bulunan Güneş Park ile, mahalle sakinlerinin bir raya gelip hoşça vakit geçirebilecekleri 700 metrekarelik Gülveren Parkı açıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’de çocukların rahatça oynadığı, vatandaşların nefes alacağı parklar ve spor alanları için çalıştıklarını söyledi.

Osmangazi’de en büyük meselenin boş yer bulmak olduğunu ifade eden Dündar, “Geçtiğimiz 5 yılda yol, park, ve sosyal alan oluşturmak için 76 bin 162 metrekare alan kamulaştırarak ilçemize 253 bin 25 metrekare yeni yeşil alan kazandırdık. Yeni dönemde kent parkları, tema parkları, doğa parkları, endemik park ile Osmangazi’de benzersiz bir yeşil dünya oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

1 milyon 280 bin metrekare yeşil alana sahip Osmangazi’nin yeşilini çoğaltmak için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Dündar, “Osmangazi’ye, önümüzdeki dönem 150 park daha kazandırmayı hedefliyoruz. Bugün de Geçit Mahallesi’nde iki parkımızı mahallemizin hizmetine sunuyoruz. Güneş Parkı ve Gülveren Parkı, hem çocuklarımız için, hem de mahalle sakinlerimiz için önemli bir sosyal yaşama alanı olacak” diye konuştu.