Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) tarafından düzenlenen Çocuk Yaz Kursları’nda ikinci grup eğitimleri tamamlandı.

Bu yıl 9. kez düzenlenen yaz kurslarında çocuklar telden araba, maket robot, ahşap oyuncak ve origami-kağıt sanatları kurslarına katılarak el becerilerinin yanında tasarım ve hayal güçlerini de geliştiriyor. Dört ayrı alanda 15’er kişilik gruplar halinde düzenlenen eğitimlerin ikinci etabı tamamlanırken, kursu tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

Kurslara çocukların bu yıl da ilgi gösterdiğini belirten BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, 4 etap şeklinde planlanan eğitimlerin ilk iki etabının tamamlandığını söyledi. Şimdiye dek 1500’ün üzerinde öğrencinin kurslardan faydalandığını kaydeden Gülener, “Ağaç yaşken eğilir inancıyla başlattığımız eğitimlerle, çocuklarımıza henüz yolun başında birçok yetkinlik kazandırıyoruz. Çocuklarımız, alet kullanma becerisi, malzeme bilgisi, tasarım bilinci gibi çok farklı alanlarda kendilerini geliştirebiliyorlar. Bir hafta boyunca kurslarımızda edindikleri tecrübeler, çocuklarımıza meslek yaşamlarında da önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yarının mühendislerini yetiştirmeyi arzuladıklarını ifade eden Gülener, çocukların eğitim temelleri ne kadar sağlam atılırsa meslek yaşamlarının da o denli başarılı olacağının altını çizdi.

Telden araba kursuna katılan Umut Furkan Bahadır, çok keyifli ve öğretici bir kurs dönemi geçirdiğini söyledi. Maket robot kursuna katılan Emre Osman Başsoy ise kurs sayesinde hayallerini gerçeğe dönüştürerek bir robot yaptığını, gelecek yıllarda da diğer kurslara katılmak istediğini belirtti.