Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, Bursa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hayvan Sağlığı Bölümü öğrencilerini ağırladı. Barınaktaki birimleri tek tek gezen öğrencilere yetkililer tarafından hayvan bakım ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

Bursa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hayvan Sağlığı Bölümünde öğrenim gören 29 öğrenci, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret etti. Barınakta yer alan ameliyathane, poliklinik ve doğal yaşam ünitelerini gezen öğrenciler, veteriner hekimliği ve tedavi yöntemleri konusunda yetkililerden uygulamalı olarak eğitim alma fırsatı buldu. Kısırlaştırma ameliyatına da giren öğrenciler, merak ettikleri konularda yetkililere sorular sorarak operasyon hakkında bilgi sahibi oldu.

Barınaktaki gezinin ardından Veteriner İşleri Müdür Vekili Dilek Yosun, geleceğin veteriner adaylarına bir sunum yaparak Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde hayvanlar için yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

Barınağa ziyarette bulunan öğrencilerden Emre Kaşmer, yaptıkları gezi sayesinde derste öğrendikleri konuları uygulamalı olarak görme fırsatı bulduklarını belirterek, "İleride veteriner olduğumuzda neler yapacağımız konusunda bilgi sahibi olduk. Gezimiz sırasında gördük ki barınaktaki hayvanlar çok güzel şartlar altında bakılıyor ve tedavi edilerek sağlıklarına kavuşturuluyor” dedi.