Gemlik Kent Konseyi’nin ilk seçimli genel kurulunda meclis üyesi Eczacı Mukaddes Serim başkanlığa seçildi.

Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası’nda yapılan genel kurul toplantısına Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, eski Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Çoğunluğun sağlanmasıyla Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz tarafından açılan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığına BKK Başkanı Semih Pala, BKK Genel Sekreter Yardımcısı Cüneyt Acar ve Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran oy birliğiyle seçildi. Gemlik Kent Konseyi çalışma yönergesi de genel kurulda kabul edildi.

Gemlik Kent Konseyi başkanlığına tek adayın olduğu kurulda, Mukaddes Serim, yapılan açık oylama sonucu oybirliğiyle başkanlığa seçildi. Yürütme kurulu için yapılan oylamada ise Sevim Koçdemir, İsmail Beki, Mehdi Ağrı, Ahmet Çakmak, Ahmet Gazi Memiş, Kenan Karakaş, Güldane Baykal, Kemal Karslı, Fehmi Arslan, Ali Çelik, Gökhan Özler ve Halil Gemici 98 oyla seçildi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, genel kurulda demokrasinin güzel bir örneğini sergilediklerini söyledi. Üzerinde önemle durdukları kent konseyinin ilk toplantısını yaptıklarını söyleyen Yılmaz, “Gemlik’te yaşayan herkesin ilçenin geleceğini konuşmasını, fikir beyan etmesini, projeler geliştirmesini istiyoruz. Gemlik Kent Konseyi bu sürece katkı sunacak. İlçenin daha yaşanabilir hale gelmesi için Gemlik Kent Konseyi de artık elini taşın altına koyacak” dedi.

Divan başkanlığını üstlenen BKK Başkanı Semih Pala ise, genel kurulun ilçeye ve şehre hayırlar getirmesini diledi. Yasanın verdiği yükümlülüğü yerine getiren Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a ve biraraya gelerek istekle Gemlik Kent Konseyi’ni kuran vatandaşlara teşekkür eden Semih Pala, kent konseylerinin tüm idareci, yönetici, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşı biraraya getiren çatı kurulu olduğunu ifade etti. Yerel Gündem 21 sürecinin kent konseyi kavramıyla devam ettiğini ve önemli görevler üstlendiğini dile getiren Pala, “Gemlik, Bursa’nın ve Türkiye’nin önemli yerleşim yerlerindendir. Bu yüzden Gemlik’te kent konseyi kurulmasını önemsiyoruz. Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın bu konuda istekli olması, vatandaşın da sahip çıkması sonucu niyet hasıl olmuştur. Bursa’nın dünyaya açılan yüzü olan Gemlik’te yapılacak çok iş var. Gemlik Kent Konseyi, yapılan ve yapılacak olanları her kesimden insana konuşturacak, çözüm üretecek, ilgili yerlere iletecek. Kent konseyleriyle belediyelerin uyumu da önemlidir. Kent konseyleri güçlü olacak, belediyeler de destek verecek. Kent konseyleri, belediyelerin yandaşı değil, karşıtı da değil. Bu ince çizgiyi kent konseyleri iyi kavramalıdır” diye konuştu.

Kent konseylerine yasanın verdiği görevleri anlatan Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Bursa Kent Konseyi oluşumunun hızla tamamlandığını ve Türkiye’nin en güçlü ve en aktif kent konseyi haline getirildiğini söyledi. Kent konseyleri el kitabı oluşturduklarını da açıklayan Pala, kitapçığı Türkiye’nin her yerine ulaştırdıklarını söyledi.