Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlediği Harmancık Okul Sporları Şenliği, çocuklarla gençlere eğlenceli spor yarışmalarında bir araya getirdi.

Bursa’da her alanda yapılan yatırımlarla kente değer katan Büyükşehir Belediyesi, ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle merkeze uzak ilçelerde de çocuklarla gençlerin sosyal ve sportif gelişimlerini destekleyen faaliyetlere imza atmaya devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyespor Kulübü koordinasyonu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Harmancık Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Harmancık Okul Sporları Şenliği’ ilçede coşkulu görüntülere imzasını attı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Harmancık Okul Sporları Şenliği’nin açılış töreninde, ‘Spor Kenti Bursa’ hedefiyle spora ve sporcuya önem veren çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Bursa’nın tarihinden doğasına, turizminden ulaşımına kadar her alanda örnek olduğunu belirten Başkan Altepe, “Harmancık’ta şenlik havası var. Spor kenti, sağlıklı kent Bursa’da güzel bir gün yaşıyoruz. Artık yerelde yenilik dönemi başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Harmancık’ın yanındayız. Kentin ekonomisinin gelişmesi ve bölgenin göç vermemesi için, sosyal, kültürel ve ekonomik olmak üzere tüm alanlarda gelişim ve kalkınmada Harmancık ve dağ yöresi kan kaybetmesin istiyoruz” dedi.

Bu bölgede daha önce başlayan çalışmaların artarak devam edeceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa, hızlı gelişiyor kalkınıyor. Bursa’nın tarihine, doğal güzelliklerine sahip çıkıyoruz. Artık her alanda gelişme belediyelerle oluyor. Harmancık için de ne yapsak azdır. Bugüne dek yaptıklarımızla Türkiye’ye örnek olduk. Bugünden sonra da Harmancık’ın üretimine ve turizmine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin ve Bursa’nın hedefleri olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Türkiye iyi yolda. Bu noktada gençlerimiz de gözbebeğimizdir. Geleceğimizin daha sağlıklı, disiplinli, vizyon sahibi gençler olmalarını hedefliyoruz. Eğitime büyük önem veriyoruz. Eğitimde ne sıkıntı varsa artık bizim sıkıntımız. Gençlerimizin idealist olarak yetişmelerini önemsiyoruz. Gençlerimiz spor tesislerinden faydalansın, sporla buluşsunlar istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm masrafları karşılamaya hazırız. Yeter ki olimpiyatlara sporcular verelim” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, sosyal projelerle günlük hayatın zenginleştirildiğini spor projeleriyle de her yaştan vatandaşın spora teşvik edildiğini belirterek, Büyükşehir Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile Bursa’nın spor kenti kimliğinin daha da güçleneceğini söyledi. Başkan Altepe, Ekim ayında geleneksel çocuk oyunları şenliği ile okul faaliyetlerinin başlatıldığını kaydederek, proje ile her öğrenciye kendi okullarında ders zamanları dışında da spor yapma imkanı sunulduğunu anlattı.

Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Başkan Altepe’ye spor şenliği nedeniyle teşekkür ederek, “Harmancıklılar olarak çok şanslıyız. Spor ve sosyal projelere önem veren Büyükşehir Belediyesi ile çalışıyoruz. Harmacık’a yakışır projelere Büyükşehir Belediyesi sayesinde kavuştuk” dedi.

Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede çevre düzenlemesi, çim saha, halı saha gibi projeleri de yaptığını söyleyerek, “Bu güzellikler devam edecek. Yeter ki bizler birlik ve beraberliğimizi koruyalım” dedi.

Harmancık Kaymakamı Hakan Engin de Bursa’nın en uzak ilçesinde olmalarına rağmen çocukların diğer ilçelerle aynı imkanlara sahip olduğunu ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürvekili Mustafa Bilici ise Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol ile bu yıl 171 öğrencinin eğitim öğretimin yanı sıra sporla da buluşturulacağını anlatarak, gençlere destek veren Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Çelik de “Bursa’nın en uzak ilçesinde gençlik ve spor meşalesini yaktık. Bu heyecanı ve coşkuyu hep birlikte yaşıyoruz” dedi. Bursa’nın sporda da marka kent olma yolunda emin adımlar attığını vurgulayan Çelik, “Bu şenlikler çocuklarımızın geleceği için çok değerli. Bu sayede çocuklarımız fiziksel aktivitenin yanı sıra sosyal ilişkilerinde de daha gelişmiş olacaklar” ifadesini kullandı.

Harmancık Ortaokulu öğrencisi Mustafa İnal spor şenliği nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Projeden dolayı Başkan Altepe’ye çiçek veren öğrenciler daha sonra yarışmalarda ter döktü. Başkan Altepe, derece kazanan öğrencilere madalyalarını verdi. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Basketbol Takımı da gösteri atışlarıyla programa renk kattı. Öğrencilerin sevgi seli ve yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Altepe, programın sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.