Sağlıklı kent ve sağlıklı bir toplum için gerekli yatırımları hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret Borsası’yla birlikte et fiyatlarının belirleneceği canlı hayvan ve et borsası kurmak için düğmeye bastı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da canlı hayvan ve et borsası kurmak için Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ile fikir alışverişinde bulundu. BURULAŞ’taki başkanlık makamında yapılan görüşmede, Bursa’da 250 dönümlük alana dev bir kompleks kurulması kararı alındı. Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın canlı hayvan ve et borsası konusundaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ve Borsa Başkanı Mehmet Mühsürler’i Bursa’ya davet ettiklerini belirten Başkan Altepe, Bursa’nın sağlıklı bir şehir olması ve sağlıklı bir toplum konusundaki çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Bursa’da kurulacak tesisin 250 dönümlük alana sahip olacağını ve Bursa Ticaret Borsası’yla birlikte hareket edeceklerini söyleyen Başkanı Altepe, sağlıklı bir toplum için sağlıklı et tüketiminin çok önemli olduğunu dile getirdi. Bu konuda Bursa’da gerekli tesislerin sağlanması, yatırımların yapılması ve hizmetler oluşturulmasının Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli görevlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Şu anda Türkiye ve dünyadaki en önemli örnekleri inceleyerek, Bursa’mıza çok geniş bir alanda örnek bir canlı hayvan ve et borsası kazandırmak istiyoruz. Bununla ilgili ilk adımı atmış, başlangıç kararlarını almış bulunuyoruz. Katkılarından dolayı Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, meclis başkanı ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’e teşekkür ediyorum. Şimdiden Bursa’mız, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz ve tüketicilerimiz açısından hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ise, Bursa’daki et üretimi ile kalitesinin Bütünşehir Bursa standartlarından uzak olduğunu dile getirdi. Bursalılara daha hesaplı ve kaliteli eti yedirmek, çiftçinin haklarını korumak için böyle bir karar aldıklarını vurgulayan Matlı, aldıkları kararın Büyükşehir Belediyesi tarafından da destek görmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. Matlı, yapılacak yatırımla birlikte Bursa’nın daha güvenli gıdaların üretildiği, işlendiği ve tüketildiği bir şehir olarak hayvansal ürünlerde en iyi noktada yer alacağını belirtti.

Afyon Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler de, Türkiye’nin ilk canlı hayvan borsasını Afyonkarahisar’da kurduklarını hatırlatarak, yapılacak yatırımın Bursa’ya hayırlı olması dileğinde bulundu.