AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir Çayırlı Mahallesi’nde Mustafa Yoleri’nin sahibi olduğu TADAL firması tarafından yaptırılan ayçiçeği işleme tesisinin açılışını yaptı.

Yatırım danışmanlığını Emircan Grup’un üstlendiği ve TADAL firması tarafından Yenişehir Çayırlı Mahallesi’nde yaptırılan TADAL Ayçiçeği İşleme Tesisi törenle hizmete girdi. Makine ekipmanının yüzde 50’si Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Ekonomik Fonu’ndan karşılanan tesisin açılışını AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin yaptı. Törende Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Önceki Dönem Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Yenişehir AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bursa İl Müdürü Ömer Çelik, Tarımsal Kalkınma Destekleme Kurumu Bursa İl Müdürü Temel Karslıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Yenişehir İlçe Müdürü Ömer Şimşek, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Yenişehir Belediye Meclis Üyeleri, Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Zengin ve muhtarlar, tesisin yatırım danışmanlığını üstlenen Emircan Grup Genel Müdürü Fuat Doğan ve TADAL Genel Müdürü Mustafa Yoleri ile Çayırlı ve Akçapınar Köyü sakinleri de hazır bulundu.

DEVLETTEN BÜYÜK DESTEK

Ayçiçeği işleme tesisinin açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bursa İl Müdürü Ömer Çelik, politikalarının 2005 yılında reform edildiğini belirterek, ‘tarladan sofraya’ mantığıyla hareket edildiğini söyledi. Çelik, “Bu kapsamda çiftçilerimize tarımsal faaliyetler veren firmalarımıza hem ürün hem tarımsal makine yardımı hem de parasal yardım yapıyoruz” dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bursa İl Müdürü Ömer Çelik, Bursa’da toplam 92 tarımsal üretim tesisine 18,5 milyon lira, Yenişehir’de 11 tarımsal üretim tesisine 2,1 milyon lira yatırım yapıldığını ifade etti.

TADAL Ayçiçeği İşleme Tesisleri makine ekipmanlarının 781 bin liraya mal olduğunu belirten Çelik, bu miktarın 368 bin lirasının kırsal yatırım destekleri kapsamında hibe edildiğini dile getirdi.

PARLAYAN YILDIZ YENİŞEHİR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bursa İl Müdürü Ömer Çelik’ten sonra söz alan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Bursa’nın parlayan yıldızı Yenişehir’de böyle bir tesisin faaliyete geçiyor olması bizleri gururlandırdı. İlçemizde bu tür yatırımların devamı mutlaka gelecek ve bizler de bu yatırımlara desteklerimiz devam ettireceğiz” diye konuştu.

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

Törende söz alan isimlerden Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yıldız ise, “Ayçiçeği Yenişehir’in vazgeçilmezidir. Bu tür tesislerin varlığı ilçemizde ekonomi ve istihdam açısından önemli yer tutuyor. İlçemize bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

“GELDİĞİMİZ NOKTA ORTADA”

Tesisin açılışını gerçekleştiren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti hükümetinin tarıma büyük destek verdiğini belirtti. “12 yıl önce iktidarı devraldığımızdan bugüne gelinen nokta ortada.” diyen Şahin, iktidarlarının tarımsal kalkınmaya büyük önem verdiğini belirtti. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 2002 yılında 122 milyar liralık bütçeden yatırıma ayrılan kısmın 10 milyar lira olduğunu, 473 milyar lira olan 2015 bütçesinden yatırıma ayrılan kısmın ise 70 milyar lira olduğunu bunun 13 milyar lirasının ise tarıma ayrıldığını dile getirdi. Şahin ayrıca, Yenişehir’e sulama göleti yapılması ile ilgili bir projelerinin de olduğunun bilgisini verdi.

ÇAYIRLI’YA DÜĞÜN SALONU

Tören konuşması sırasında Çayırlı Mahallesi halkının isteklerinin kendileri açısından önemli olduğunu söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda Çayırlı’ya bir düğün salonu yapılacağının da müjdesini verdi. Tören konuşması sırasında Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik’i kürsüye davet eden Şahin, Çelik’ten, köye yapılması planlan düğün salonunun yaz başında bitirilmesini istedi. Tesisin açılış töreninden önce Çayırlı Mahallesi’ndeki kahvede vatandaşlarla bir süre sohbet eden AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, “Tarımsal yatırımlar, yollar, okullar, spor salonları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi. Şahin daha sonra İnegöl-Yenişehir Yeni Bağlantı Yolu hakkında yetkililerden bilgi aldı.