Amasya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu, üretime başladıktan 2 ay içerisinde sanayi sicil belgesi almayan işletmelere idari para cezası uygulandığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mürsel Kuloğlu, “6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği imalat yapan her sanayi işletmesinin üretime başladıktan 2 ay içerisinde sanayi sicil belgesi almaları yasa gereği zorunludur. Üretime başladıktan 2 ay içerisinde sanayi sicil belgesi almayan işletmelere idari para cezası uygulanmaktadır” dedi.

Mürsel Kuloğlu, üretimde olup, süresinde sanayi sicil belgesi almayan işletmelere 31 Aralık 2014 tarihine kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne müracaat ederek sanayi sicil belgelerini almaları halinde idari para cezası uygulanmayacağını belirtti.

05 Ekim 2014 tarih ve 29156 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan SGM 2014/11 sayılı sanayi sicil tebliği ile sanayi işletmeleri lehine uygulamada bazı kolaylıklar getirildiğini anımsatan Kuloğlu, “Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden sanayi sicil belgesi alan işletmeler elektrik enerjisini indirimli olarak kullanmaktadırlar” diye konuştu.