İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği ‘İnegöl Kitap Günleri Fuarı’ bugün düzenlenen törenle kapılarını açtı. MODEF Fuar Alanında düzenlenen ve 16-25 Şubat tarihleri arasında açık kalacak olan kitap fuarında 100 yayınevi eserlerini İnegöllülere sunacak. Fuara ilk günden yüzlerce öğrenci akın ederken, fuar kapsamında birçok yazar da İnegöl’de konuk edilecek.

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenlediği İnegöl Kitap Günleri Fuarı, bugün düzenlenen coşkulu törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. VAV Fuarcılık Organizasyon Şirketi işbirliğinde MODEF Fuar Alanında düzenlenen İnegöl Kitap Günleri Fuarında; 68 yazar, 100 yayınevi ve yüzbinlerce kitap İnegöl halkıyla buluşacak.

Birçok ünlü yazar ilçe halkıyla buluşacak

İlçe halkına kitap okumanın önemini aşılamak, okuma yazma seferberliğine katkı sağlamak ve okur-yazar buluşmalarına öncülük ederek geleceğe hazırlanan çocuklara kitabı ve okumayı teşvik etmek amacıyla düzenlenen fuar, 25 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Bu 10 günlük sürede her gün aralarında Yavuz Bahadıroğlu, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Pelin Çift, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Şermin Yaşar, Cemil Kavukçu ve Faruk Öndağ gibi birçok güçlü kalemin yer aldığı ve herkesin yakından tanıdığı yazarlar ‘Yazar Buluşmaları’ kapsamında İnegöllülerle bir araya gelecek. Kitap Günleri etkinliği sabah 09.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında 10 gün dolu dolu yaşanacak.

Fuarın açılış töreni bugün 10.00’da MODEF Fuar Alanında gerçekleştirildi. Açılışa; Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile çok sayıda davetli katıldı. Açılışa fuarın onur konukları yazarlar da eşlik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde, VAV Fuarcılık Organizasyon Genel Müdürü Çoşkun Genç kısa bir tanıtım konuşması yaptı. Genç, fuarın düzenlenmesini sağlayan İnegöl Belediyesine teşekkür ederek önümüzdeki yıllarda da benzer organizasyonların devamı temennisinde bulundu.

Gücümüzü geçmişimizden alıyoruz

Bilican’ın ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Göreve geldiği günden bugüne küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturulabileceğini söylediklerini ifade eden Taban, “Küçük dokunuşlara ihtiyacımız var. Bugün burada bir farkındalık oluşturmak için buradayız. Kültür Gezileri yapıyoruz, nereye yapalım diye sordular. Çanakkale olsun dedim. Bizim tarih bilincine ihtiyacımız var. 1915’ten günümüze 1915 hatimle 1915 kişiyle Çanakkale’ye, tarihe yolculuk ediyoruz dedik, ecdat sizi bekliyor dedik. Vatandaşlarımızdan da 1915 hatimle alakalı destek bekliyoruz. 153 hattına isimlerini yazdırırlarsa onların duasını da Çanakkale şehitliğinde hep birlikte yapmak istiyoruz. Amacımız farkındalık oluşturmak Gücümüz geçmişimizde, tarihimizde. İnşallah gücümüzü oradan alacağız, yeniden uyanacağız” dedi.

Bilinirliği olan yazarlar İnegöl’de ağırlanacak

Belediye olarak pek çok hizmete vesile olduklarını kaydeden Başkan Taban, kitap fuarını da geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleştirdikleri için biraz daha mütevazi bir fuar olduğunu dile getirdi. 2’ncisini ise çok daha güçlü yapmak hedefiyle çalışmalara başladıklarını ifade eden Taban, “Bugün 60 yazarımız ve beraberinde 100 civarında yayınevimizle beraber çok güzel bir kitap fuarını gerçekleştireceğiz. İlk emir ‘Oku’ ama biz okuma noktasında eksik kaldığımızı düşünüyorum. Hedef koymalıyız. Bu yıl şu kadar kitap okuyacağım demeliyiz kendimize. Biz bu organizasyonlar vesilesiyle ne kadar çok gencimize bu özelliği, kitap okuma alışkanlıklarını verebilirsek ne mutlu bize.” diye konuştu.

Biz kitap ve söz medeniyetine sahip bir milletiz

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise geçmişten gelen köklü bir medeniyete sahip olduğumuza vurgu yaptı. Bu medeniyetin bize yüklediği ağır sorumluluklar olduğunu da ifade eden Gözgeç; “Milletimizin devlete, devletimizin de millete güveniyle Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, lider ülke Türkiye, güçlü ülke Türkiye olma yolunda çok önemli mesafeler kat edeceğiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Bizim inancımız ‘Oku’ ile başlıyor. Okumak çok geniş bir kavramdır. Kitabı okumak, kainatı okumak, insanı okumak Biz kitap ve söz medeniyetine sahip bir milletiz. Çocukluğumuzda kıssalarla, hikayelerle, masallarla büyüdük. Kadın, erkek, çocuk düşünmek her birimize farz. Kitaplar da düşünmenin kapılarını açıyor. Bu manada böyle fuarlarda bulunmak heyecan vericidir. Fuar mekânına girdiğinizde okuyucu olarak kitaplarla buluşuyorsunuz, kitabın kapağını açtığınızda farklı bir dünyaya giriyorsunuz. Böyle önemli bir fuara ev sahipliği yaptığı için İnegöl Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Ufkumuzun gelişeceğine inanıyoruz. Okuma alışkanlığımızı yeniden canlandırmamız, farkımıza varmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile İnegöl Kitap Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası protokol üyeleri ve yüzlerce öğrenci kitapların sergilendiği stantlara akın etti. protokol üyeleri burada yazarlarla birlikte kitapları inceledi.