Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bugünkü yerel yönetimlerin ve STK’ların arka planında geçmişten bugüne insana hizmeti ilke edinen vakıf anlayışının bulunduğunu söyledi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Birlik Vakfı Bursa Şubesi’nin düzenlediği "Yerel Yönetimlerde STK’ların Rolü" adlı programa konuşmacı olarak katıldı. Başkan İsmail Hakkı Edebali konuşmasına başlarken, Birlik Vakfı ailesiyle bir araya gelmekten mutlu olduğunu söyleyerek, "Bugün STK’ların ve yerel yönetimlerin arka planında geçmişten bugüne insana hizmeti ilke edinen vakıflarımız bulunmaktadır. Asıl olan da insanımıza hizmettir” dedi.

"VAKIF GELENEĞİ MEDENİYETİMİZİN MİRASIDIR"

Geçmişten bugüne Türk toplumunda vakıfların önemli bir yer tuttuğunu dikkat çeken Başkan Edebali, “Kadim medeniyetimizin bize en önemli mirası vakıf anlayışıdır. Hayatın her alanında insana hizmet etmek için vakıflar kuruldu. Medeniyetimize baktığımızda vakıfların bilime, kültüre ve sanata da hizmet eden bir anlayış olduğunu görüyoruz. Bir yandan da insana hizmete eden vakıflarımız cami, külliye, mektep, medrese, kütüphane olarak karşımıza çıkıyor. Kuşları düşünen vakıflardan kervansaraylara kadar birçok farklı vakıf görüyoruz. Ecdadımızın mirası vakıflar; birlik, beraberlik ve dayanışmanın temelini atmıştır” ifadelerini kullandı.

"STK’LAR İLE BİRLİKTE MAZLUMLARIN YANINDAYIZ"

Yıldırım Belediyesi olarak Birlik Vakfı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) gibi STK’lar ile ortak çalışmalar içerisinde olduklarını da söyleyen Başkan Edebali, “İhtiyaç sahiplerinin her daim yanında olmak anlayışına mazhar olan bu düşünce ile çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Mazlumların, yardıma muhtaç insanların her zaman yanlarında olacağız" diye konuştu.

Birlik Vakfı Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Bayraktar ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yaptığı çalışmalar ile örnek bir sosyal belediyecilik anlayışı gösterdiğini belirterek, ortak çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.