Bursa’nın Yıldırım ilçesinde geleneksel Türk okçuluğu ve modern olimpik okçuluk eğitimleri başladı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali kaftan giydiği törende yay gerip, ok attı.

Geleneksel Türk Okçuluğu ve Modern Olimpik Okçuluk eğitimleri, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Altınordu, Savaş Sanatları Gençlik Spor Kulübü Başkanı Muhammet Akçay, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile Yunus Emre Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenle başladı.

Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ata sporumuz olan okçuluğun unutulmayıp, gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini ifade ederek, "Geleneksel Türk okçuluğu da bu sporlardan birisidir. Okçuluğun ana vatanı Asya’dır, ama okçuluğu harekete geçiren ileriye taşıyan ve spor olarak ortaya koyan ecdadımız Osmanlıdır” dedi. Osmanlıdaki okçuluk sporunu yüzyıllar sonra çocuklara öğrettiklerini ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Geçmişimizi unutursak yarını inşa edemeyiz. Ata sporlarımız da bizim geçmişten gelen bağlarımızdandır. Ayrıca, gençlerimizin okul başarısını artırmanın en önemli yollarından birisi de spordur. Bu sebeple Yıldırım’ı sporun merkezi yapma konusunda kararlıyız” diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN SPORLA KORUYACAĞIZ"

Yerel yöneticilerin, şehrin geleceği hazırlarken yalnızca klasik belediyecilik hizmetleri ile yetinemeyeceğini aktaran Başkan Edebali sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadim medeniyetimizin üzerine geleceğimizi inşa etmek için gelenek, görenek, örf ve adetlerimizi unutmamak çok önemli. Yıldırım’da insan kaynağımız en büyük zenginliğimiz. Gücümüzü bu toplumsal çeşitliliğimizden alıyoruz”.

En büyük güç kaynaklarından birinin gençler olduğunu belirten Başkan Edebali, “Günümüz dünyasında gençlerimizi tehdit eden sosyal problemler bulunduğunun farkındayız. Bu problemlerden gençlerimizi koruyacak, onların geleceğine şekil verecek alternatif faaliyetler sunmamız lazım. Sadece Yıldırım’da 250 bin genç nüfus var. Onları mutlaka kötü alışkanlıklardan koruyacağız. Bunun en güzel yolu da çocuklarımızın spora teşvik edilmesidir. Sporun, hem ruhsal hem de bedensel olarak vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirilmesindeki payı çok büyük. Biz de bu amaca katkı koymak adına bugün Geleneksel Türk Okçuluğu ve Modern Olimpik Okçuluk eğitimimize başlıyoruz” şeklinde konuştu.