Karacabey Müftülüğü tarafından ‘Din Görevlileri ve Camiler Haftası’ etkinliklerinde konuşan Karacabey Din Görevlileri Derneği Başkanı Süleyman Bilici, İslam medeniyetinde camilerin hayatın merkezinde yer aldığını ifade etti.

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferans ve ödül töreninde camilerin İslam ilk dönemindeki işlevine dönüştürülmesinin gereğine vurgu yapılırken, Karacabey Din Görevlileri Derneği Başkanı Süleyman Bilici, İslam medeniyetinde camilerin hayatın merkezinde yer aldığını ifade etti. Bilici, ‘Asrı Saadet’teki gibi bayanları, gençleri ve çocukları camilerde yeniden görmek istiyoruz” diye konuştu.

Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı da haftanın önemine dair konuşmasında Yerleşim yeri kurulurken ilk olarak mescit inşa edildiğini anlatan Yazıcı, “Cami sadece dört duvar değildir. Kim inşa ederse etsin artık o Allah’ın evidir. Mabetler memleketlerin manevi tapusudur. Birlik ve dayanışmanın pekiştiği mekânlardır. Gençleri anlamak, yardımcı olmak ve beklentilerini öğrenmek istiyoruz. Gençleri camiler sayesinde memlekete yararlı insanlar olarak kazanabiliriz” dedi.

Konuşmaların ardından cami ve Kur’an kurslarına destek veren hayır severler, belediye ve yerel gazete sahipleri teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.