Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile beraber, kaymakamlık lojmanı bölgesine yapılması planlanan bat-çık ve Yeniköy yolunun genişletilmesi projelerini masaya yatırdı.

Karayolları Bölge Müdür yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu ve Etüd Başmühendisi Kemalettin Karadeniz’in de yer aldığı ziyarette, projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Heyet, daha sonra bat-çık yapılması planlanan kaymakamlık lojmanı bölgesi ve Yeniköy yolu üzerinde yağmura rağmen inceleme yaptı. 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, Karayolları’nı ilgilendiren Orhangazi’deki projeleri 2015 yılı içinde hayata geçireceklerini ifade etti.

Özgür, Yeniköy’e kadar uzanan 6 kilometrelik yolun 2015 yılı içerisinde genişletilebileceğini ifade ettiler. Özgür, Yeniköy yolu üzerinde 2 noktada kamulaştırma ya da muvafakat gerektiğini hatırlatarak, “Bu iki noktadaki kamulaştırma ya da muvafakat meselesi çözülürse biz de müdürlük olarak 2015 yılında genişletme çalışmasını tamamlarız” dedi.

Başkan Çağlayan ve Milletvekili İsmail Aydın, Karayolları yetkilileri ile birlikte daha sonra İznik yolu üzerinde bulunan mezbaha yanındaki köprüde inceleme yaptı. Yolun geniş, ancak köprünün dar olması sebebiyle risk taşıdığını belirten Çağlayan, Karayolları’ndan bu köprünün genişletilmesini talep etti. Karayolları Bölge Müdürü Öner Özgür, köprü konusunda bir proje yapabileceklerini ifade etti.