Bursa’nın Mudanya ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan sahil projesi kent konseyleri tarafından masaya yatırıldı.

Bursa Kent Konseyi ve Mudanya Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği toplantı Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Vatandaşlar ve sivil toplum temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, “Bursa’nın geleceğine yönelik çalışmalarda Mudanya ve diğer sahil şeridinin çok önemi var, bu konuda her iki konsey olarak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bugün Türkiye’ye örnek olabilecek ortak bir konsey toplantısı yapıyoruz. Baktığınız zaman Mudanya Belediyesi farklı, Bursa Belediyesi farklı bir belediye olabilir, ama bu şehirde hep beraber yaşıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, “Bursa bütün şehir oldu. Bunun da ilk meyvelerini toplamak üzereyiz. Büyükşehir sınırları içerisinde Bursa’nın değerlerini geleceğe daha iyi taşımak için projeler büyük bir hızla devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığını kurduk, bu konuyu daire başkanlığımız proje yönüyle konuyu ele aldı ve Mudanyalı hemşerilerimizle Mudanya sahillerini değil de 115 kilometrelik kıyıya cephesi olan Bursa’nın bütün kıyı bandını konuşuyor olacağız. Bugünkü ortak toplantımız Mudanya sahil projesidir. Önümüzdeki günlerde yapımına başlayacağımız sahil projesiyle alakalı sorular, düşünceler, tavsiyeler dikkate alınacak” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Sahil projesi tartışmaya açıldı, halkın görüşüyle projenin en güzel hale dönüştürülmesi hedefleniyor. Bu proje en güzel şeklini alacaktır, bizler de katkı vereceğiz. Bizim de Mudanya’yla ilgili hayal ve projelerimiz var. Çok doğaldır ki Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de burayla projeleri var. Aldığımız ilke kararları doğrultusunda şunu söyledik, bizim projemizle sizin projenizi uyumlu hale getirirsek, bizim yaptığımızı siz yıkmazsınız, sizin yaptığınızı biz yıkmayız. Dolayısıyla milli servet heba olmaz, daha faydalı işler yaparız. Mudanya’ya yapılacak her hizmetin bütün Bursa için olduğunun farkında olarak bunu söyledik. Mudanya, Bursa’mız nefes aldığı, hayat bulduğu yer. Öyleyse buraya yapılacak bütün projelere birlikte karar vermeliyiz” diye konuştu.