Kırsal kalkınma yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin ürettikleri ürünleri düşük maliyetlerle ve en iyi şekilde değerlendirebilmesi amacıyla 260 adet daha salça makinesi dağıttı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, köylünün refah seviyesinin yükselmesi ve köylerin göç vermemesi amacıyla yatırımlarının her alanda devam edeceğini söyledi.

Kırsalda kalkınmayı sağlayarak köyden kente göçün önüne geçmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu hedef doğrultusundaki yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle merkeze yeni bağlanan tüm ilçelerde kırsal kalkınma yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, arazi yollarının düzenlenmesinden sulama göletlerine, kaliteli tohum, fide ve fidan temininden üretilen ürünlerin pazarlanmasına kadar her alanda yatırımlara devam ediyor. Bir taraftan çiftçi gelirlerinin artması için yeni yeni tesisler kuran Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da ürünlerin düşük maliyetlerle ve en iyi şekilde değerlendirilmesi amacıyla çiftçileri ekipman desteğine de devam ediyor. Kırsalda mahalle muhtarlıklarından gelen talepler doğrultusunda 260 mahalleye daha salça makinesi dağıtımı yapıldı.

"Çiftçimizin yanındayız"

Büyükşehir Belediyesi’nin Arabayatağı yerleşkesinde salça makinelerinin dağıtımı için düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üreticinin yanında olduklarını göstermek, üretime katkı sağlamak ve üreticilerin kendi ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmesi noktasında destek vermeye devam ettiklerini söyledi. Belediyeciliğin artık altyapı ve ulaşımla sınırlı olmadığını, ticaretten sanayiye, turizmden kırsal kalkınmaya kadar belediyelerin aktif rol almaya başladığına değinen Başkan Altepe, “Bursa olarak her alanda olduğu gibi kırsal kalkınmada da Türkiye’ye örnek olacak çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu amaçla kurduğumuz Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Tarım A.Ş’nin çalışmaları tüm belediyeler tarafından takip ediliyor. Köylünün refah seviyesi yükselsin, köyler göç vermesin diye soğuk hava depolarından paketleme ve ambalajlamaya kadar yeni yeni tesisler kuruyoruz. Bunun yanında çiftçimizin kendi ürettiği ürünleri en iyi şekilde değerlendirmesi için de ekipman sağlıyoruz. Bugün de 260 adet salça makinesi dağıtımını başlattık. Hayırlı olsun” dedi.