Osmangazi Belediyesi’nin, seyahat etme imkanı olmayan vatandaşlara yönelik ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini görmelerini sağlamak için düzenlediği kültür turları sona erdi.

Konya, Edirne ve Çanakkale şehirlerine düzenlenen turlara toplam 15 bin kişi katıldı. Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen kültür turlarının bu yılki programına Bursalıların ilgisi büyük oldu. Eylül ayında başlayan ve yaklaşık ay süresince devam eden kültür turları kapsamında Konya, Edirne ve Çanakkale’ye, Osmangazi’nin 122 mahallesinden toplam 300 sefer düzenlendi. Ücretsiz olarak düzenlenen turlara katılan 15 bin vatandaş, Konya, Edirne ve Çanakkale şehirlerinin tarihi, turistik mekanları ile birlikte müze ve türbelerini ziyaret etme fırsatı buldu.

Eylül ayında Konya gezisi ile başlayan, ardından Edirne ve Çanakkale ile devam eden kültür turlarında en büyük ilgi Çanakkale’ye oldu. Çanakkale’ye 58 mahalleden toplam 150 sefer düzenlenirken, bu seferlere toplam 7 bin 500 kişi katıldı. 43 mahalleden 106 seferin gerçekleştirildiği Konya turuna ise 5 bin 300 kişi katılırken, 21 mahalleden 44 seferin düzenlendiği Edirne turuna katılan 2 bin 200 kişi de, Osmanlı’ya başkentlik yapmış olan şehrin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etme fırsatı buldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kültür turlarına gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Dündar, “İnsanların tarihini, kültürünü, yaşadığı coğrafyanın güzelliklerini bilmesi çok önemli. İmkanı olmayan vatandaşlara yönelik düzenlediğimiz kültür turlarımızla, ülkemizin tarihi ve kültürel açıdan öne çıkan şehirlerini gezip görmelerini tanımalarını sağlıyoruz. Tarihi kültürel zenginliklerimizi tanımaya yönelik hizmetlerimiz, bundan sonra da devam edecek” dedi.