Bursa’nın İnegöl ilçesindeki Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’ndeki altyapı eksiklikleri Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile tamamlanıyor.

Karalar Mahallesi mevkindeki 300 dönümlük alan üzerine inşa edilerek 2014-2015 eğitim-öğretim yılında tam kapasite ile eğitim öğretime başlayan Kampüsün, eksik kalan altyapı çalışmalarının da tamamlanması için çalışmalar sürüyor. Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Kampüse giderek çalışmaları yakından inceledi. Bilican, "Bir ay önce yağmur suyu kanalları ve mazgalların yapımına başlanarak tamamlandı. Bu çalışma devam ederken, bir taraftan da Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Xasfalt öncesi zemin düzleme ve malzeme yayma işlemleri başlatıldı. Geldiğimiz aşamada kanal ve ızgara işleri tamamlanmış olup, asfalt yapımı işleri devam etmektedir. Ayrıca zemin düzleme esnasında bozulan kaldırım taşlarının tamir işleri de devam etmektedir" dedi.

Bugün itibariyle 25 bin metrekarelik alanın 7 bin 500 metrekarelik bölümünün asfalt yapımının tamamlandığını aktaran Bilican, “Kalan kısmın asfaltlaması ise havaların durumuna göre devam edecektir. Eksik olan ihata duvarlarının yapılması için ise büyükşehir belediyesi ön hazırlık çalışmaları başlatılmıştır. Uygun zamanda duvarların yapımına başlanacağını ümit ediyoruz. Kampüs için şuanda en önemli husus, güvenlik meselesidir. Bunun için çevre duvarlarının bir an önce yapılması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması için her türlü girişimlerimiz sürüyor” diye konuştu.

KAMPUSU JANDARMA KORUYACAK

Vali Münir Karaloğlu’nun talimatı doğrultusunda İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı’nın kampüs girişinde kontrol noktası oluşturacağını aktaran Bilican, “Bu hafta sonu kontrol kulübesinin gelebileceğini biliyoruz. Böylece günün önemli bir bölümünde kampusun girişinde Jandarma bulunarak güvenliğin sağlanmasına yardımcı olacaktır. Bu vesileyle Jandarma Komutanımız Uğur Baş’a destekleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.