Her yaştan her kesimden bilim severlerin buluşma noktası haline gelen bursa bilim ve teknoloji merkezi, ana okulu gruplarının aktivite merkezi oldu.

BTM’de düzenlenen okul öncesi grup aktiviteleri yoğun ilgi görüyor. 4-6 yaş grubu çocukların bilime olan ilgilisi attırabilmek, ilgi alanlarını keşfetmelerine destek koymak ve gelecekteki meslek seçimleri hakkında şimdiden fikir sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen aktiviteler minik mucitlerin ilgi alanlarına göre belirleniyor. BTM düzenek alanında kendileri için uygun olan deney düzeneklerini uygulama fırsatı bulan öğrenciler sonrasında serbest aktiviteler yaparak bilime dokunabilecekleri atölye gruplarına ayrılıyor.

Ana sınıfları için organize edilen özel turda, atölye çalışması, teknik boyama, mavi süngerler ile hayal dünyasının keşfi gibi serbest çalışmalar yapan miniklerin en sevdikleri düzenek Uçuran Ayna oluyor. 2 aynanın dik kesişmesiyle oluşan Uçuran Ayna düzeneği miniklere kendilerini uçuyor gibi hissettiriyor.

Hafta içi okulları, hafta sonu aileleri ile gelen okul öncesi dönemdeki çocuklar için günün her saati etkinlikler düzenleniyor.