Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Kent Konseyi Çocuklar Meclisi ile işbirliği yapan Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlkokulu öğrencileri kaldırımları temizledi.

Öğrenciler, Atatürk Bulvarı üzerindeki kaldırımlarda temizlik yaparak, vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı. Kent Konseyi Çocuklar Meclisi üyesi Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlkokul 3. sınıf öğrencisi Aysel Hilal Onay, “Kıymetli büyüklerimiz, amcalarımız, ablalarımız ve sevgili arkadaşlar; bizler cennet misali Türkiye’nin Cennet misali bir ilçesinde yaşıyoruz. İnegöl’de olduğumuz ve bu güzel ilçede yaşadığımız için, hem çok mutluyuz hem de çok şanslıyız. Bize böyle güzel bir vatan bırakan ve bu huzur ve güven ortamını sağlayan büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Onları rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bizler İnegöl Kent Konseyi çocukları olarak, sizlerden isteğimiz şudur; kaldırımları işgal edilmemiş bir İnegöl’de yaşamak istiyoruz. Çöplerin, pet şişelerin, yollarında ve kaldırımlarında olmadığı bir İnegöl’de yaşamak istiyoruz. Sigara izmaritleri, ayakkabı ve araba çamurları ve tükürüklerle parkları, bahçeleri ve kaldırımları kirletilmemiş bir İnegöl’de yaşamak istiyoruz. Rastgele, keyfi ve gereksiz kornalar çalınarak insanların rahatsız edilmediği bir İnegöl’de yaşamak istiyoruz. Yayaların araçlara, araçların da yayalara saygı gösterdiği bir İnegöl’de yaşamak istiyoruz. Bisikletle giden biz çocuklara, arabayla gidenlerin hak ve saygı göstermesini bekliyoruz. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla evlerine ve bahçelerine gösterdikleri özen ve titizliği bu güzel Kent’e de göstermelerini istiyoruz. Rastgele eşyalar, kimyasal atıklar ve çeşitli eşyeler yakılarak İnegöl’ümüzün havası kirletilmektedir. Ve dolayısıyla sağlımız tehdit edilmektedir. Havası ve çevresi temiz bir İnegöl’de yaşamak istiyoruz. Nefret, öfke ve kavganın değil. Sevgi, saygı, yardımlaşma, hoşgörünün ve tebessümün hakim olduğu bir İnegöl‘de yaşamak istiyoruz. Gazete ve televizyonlarda iç karartan korku haberleriyle değil, iç açan ve bolca örnek gösterilen güzel haberleriyle gündeme gelen bir İnegöl’de yaşamak istiyoruz” dedi.

Birlikte yaşanan ve yaşanacak olan güzel İnegöl’ü, her açıdan korumak ve kollamak güzelleştirmek için hazır olduklarını kaydeden Aysel Hilal Onay, “Şimdi İnegöl’ün cadde ve bazı sokaklarını gezerek rastgele atılmış çöpleri toplayacağız. Umarız ellerimiz ve çöp torbalarımız boş döneriz. İnegöl Kent Konseyi Çocukları olarak sesimizin ulaştığı tüm çocuklara ve tüm insanlara huzur ve mutluluk dolu günler diliyoruz. Bu projeyi Selçuk yahşi ilköğretim okulundaki bir grup öğrenci ile yapıyoruz” diye konuştu.