Hizmete açıldığı günden bu yana Bursalıların vazgeçilmezi haline gelen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), bu hafta da özel bir programla ziyaretçilerini ağırladı.

Hafta sonları birçok farklı bilimsel faaliyetlerle Bursalıları bilimin uygulamalı ve eğlenceli yönüyle buluşturan BTM, Türkiye’yi dolaşan bilim otobüsü ‘Mobilim Yollarda’ projesinin de durak noktalarından biri oldu. BTM, cumartesi ve pazar günleri düzenlenen tematik atölye çalışmaları, serbest atölyeler, bilim şovları, gökyüzünü izleme fırsatı sunan Planetaryum gösterimleri gibi birçok farklı istasyonda bilimle dolu içerikler sunmaya devam ediyor. Bu Cumartesi BTM’ye gelenler, Türkiye’yi dolaşan bilim otobüsü ‘Mobilim Yollarda’nın etkinliklerinden ücretsiz olarak yararlandı. Gün boyunca bilim otobüsü içine ve BTM’ye kurulan sahnelerde, bilim şovu ile enerji üretimini gösteren atölye çalışmaları çocuklara ücretsiz olarak gösterildi. Saat 11.00’de başlayan faaliyetler saat 16.00’ya kadar devam etti.

‘Mobilim Yollarda’ Projesi’nin Almanya Büyükelçiliği tarafından fonlandığını ve çocuklara bilimi eğlendirerek anlatmayı hedef edindiğini belirten Proje Koordinatörü Onurberk Arslanoğlu, 2014 yılının Türk ve Alman hükümetleri tarafından bilim yılı ilan edildiğini, projenin de bu kapsamda uygulamaya alındığını söyledi. Şu ana kadar 15 şehri dolaştıklarını ve Bursa’dan sonra sırada İzmit ile İstanbul’un bulunduğunu vurgulayan Arslanoğlu, “İlk aşama İstanbul’un ardından sona erecek. İkinci aşama da şu anda planlanıyor” dedi.

‘Türk-Alman Bilim Yılı’ etkinlikleri kapsamında Almanya Büyükelçiliği tarafından fonlanan ve ‘Eğlen Bilim’ tarafından projelendirilen ‘Mobilim Yollarda’ adlı bilim otobüsü projesi, Ekim-Aralık ayları arasında, Türkiye’nin 15 şehrini dolaştı. 8 Ekim’de Samsun’dan yola çıkan otobüs, Trabzon, Erzurum, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri, Adana, Mersin, Konya, Antalya ve İzmir’in ardından bu hafta da Bursa’ya geldi. 1 gün boyunca BTM’de Bursalılarla buluşan bilim otobüsündeki aktiviteler, BTM ziyaretçilerine ücretsiz olarak gerçekleştirildi.