İnegöl’de mobilya nakliyesi konusunda yaşanan sıkıntılar, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ilgili komite üyelerinin yaptığı ortak toplantıda konuşuldu. Toplantı sonrasında sorunlara çözüm bulmak amacıyla bir komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Odanın konferans salonunda bir araya gelen İTSO’nun Meslek Komitesinin 27 üyesi, yaşadıkları sorunları dile getirdi. Toplantı sonrasında sorunlara çözüm bulmak amacıyla bir komisyon kurulması kararlaştırıldı. Toplantıda Mobilya Komitelerini temsilen söz alan İTSO Meclis Üyesi Kenan Kender, mobilya nakliyatı sırasında bazı ürünlerin zarar görmesinden ve zamanında teslim edilememesinden dolayı yaşadıkları sıkıntılar anlattı. Kender, “Nakliyat sırasında bazı parçalar eksik gidiyor veya zarar görüyor. Bu hem imaj kaybına hemde maddi zarara neden oluyor. Burada toplanmamızın nedeni sorunları tespit etmek ve çözüm üretmektir. Yaşanan sıkıntılarda nakliye firmalarının yanı sıra mobilyacıların da bazı hataları var. Doğru ambalaj nasıl yapılması gerekiyorsa bunu da konuşalım. Ayrıca sevkiyatların zamanında olması için hangi saatlerde, ürünlerin teslim edilmesi gerektiğini de kararlaştıralım” dedi.

Nakliye firmalarını temsilen söz alan İTSO Meclis Üyesi A. Bahadır Öke’de mobilyaların çok hassas ürünler olduğunu belirtti. Öke, hassas parçaların çok iyi ambalajlanması nedeniyle veya yükleme sırasında altlarda kalması nedeniyle zarar görebildiklerini belirterek, “Doğru ambalajlamayla ilgili standartlar geliştirmeliyiz. Ayrıca ürünlerin zamanında ulaşması için çıkış saatlerini de belirlemek zorundayız. Kent merkezlerinde trafik yoğunlaşmadan önce İnegöl’den araçların hareket etmesi gerekiyor. Gecikmeler hepimize zarar veriyor” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İTSO bünyesinde bir komisyon kurulması ve mobilya nakliye standartlarını belirlenmesine karar verildi. Komitede mobilyacıları temsilen Melih Çuhadar, Orhan Okur, Ahmet Saka, Fikret Alan ve Fuat Fener nakliye firmalarını temsilen de Ali Bahadır Öke, Ahmet Çolkan, Özcan Gümüştekin, Semih Bal, Osman Nuri Yıldız, Yakup Yarış ve Mehmet Çeliker’in görev almasına karar verildi. Komitenin önümüzdeki günlerde göreve başlayacağı ve İnegöl’deki mobilya nakliye standartlarını belirleyeceği bildirildi.