Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Ömerbey Mahallesi sakinleriyle kıraathanede düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Ömerbey Mahallesi sakinlerinin sıkıntılarını kıraathanede düzenlenen bir toplantıyla dinledi. Başkan Türkyılmaz’ın seçim zamanı verdiği ’Mudanyayı birlikte yöneteceğiz’ sözünü tutarak, kendileriyle görüş alışverişinde bulunmasından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, en büyük sıkıntılarının trafik ve otopark olduğunu anlattı. Çocuklar için park alanlarının oluşturulması konusunda yöneticilerin hassas olmasını isteyen vatandaşlar, “Çocuklarımızı internet kafelerden çıkarıp, yeşil ve sosyal faaliyet alanlarına yönlendirmek istiyoruz” dedi.

Kendisine yöneltilen soruları cevaplayarak, yapacakları çalışmaları anlatan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, plajlardan, esnaflara, ulaşımdan, otopark hizmetlerine, tarihi mekanlardan, yeşil alanlara kadar bir çok konuda sevindirici haberler verdi. Hem geçmişe sahip çıktıklarını hem de geleceği şekillendirmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Türkyılmaz, “2015 yılı ile birlikte projelerimizin bazılarına başlıyoruz. Ne söz verdiysek, hepsini yerine getirmek için yalansız, dolansız, şeffaf, yasa dışı iş yapmadan çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Oluşturdukları kurul ile birlikte yapacakları projelerin daha sağlıklı ve uzun süreli olması için çalışmalar yaptıklarının altını çizen Türkyılmaz, “Önümüzdeki yılların projelerini hazır hale getirip, planlamalarını yaptık. 2015 yılı içerisinde 50’ye yakın çocuk parkını yapacağız. 3 Milyon Lira’ya mal olacak Mudanya Destek Kart’ını (MUDKART) hayata geçireceğiz. Bu kartımız yoksul ailelerimiz için olacak. Sadece Mudanya esnafında kullanılacak” dedi.

İlçenin en büyük potansiyelinin turizm alanında olduğunu dile getiren Türkyılmaz, “Bu konuda başta trafik, ulaşım ve otoparklar olmak üzere bir takım düzenlemeler yapmamız gerekiyor. Mudanya’nın 52 haftasını dolu dolu yaşamak istiyoruz. Bu işleri yaparken de halkımıza danışarak, onların fikirlerini alarak bu yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz. Kimse bize kızmasın, gücenmesin. Biz Mudanya’yı tanınan ve bilinen bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Ayrım yapmaksızın yaptığımız çalışmalarda bazı kişilerin canları yanacak. Bu konuda onlardan da anlayış bekliyoruz” şeklinde konuştu.