Mudanya Kent Konseyi yılın ikinci toplantısını yaptı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Soyer Kazancı başkanlığında toplanan konseyin gündeminde mahalle meclisleri çalışma yönergesi vardı. Yönergenin madde madde oylandığı genel kurulda mahalle meclisleri çalışma esas ve usulleri kabul edildi.

Başkan Kazancı, mahalle meclislerinin gayesinin vatandaşa ‘kentlilik bilinci’ aşılamak olduğunu söyledi. Mahalle meclisleri ile mahallelerin kendi meselelerinin sahip çıkması ve demokratik katılımın yaygınlaşmasını hedeflediklerini ifade eden Kazancı, hemşerilik hukuku ve ortak yaşama bilincinin geliştirilmesi, kadın, çocuk, engelli hakları ile afet ve olağan üstü haller için çok ortaklı yönetim anlayışının belirlenmesini istedi. Her mahalle temsilcisinin Mudanya Kent Konseyi’nde söz hakkı olacağını ifade eden Kazancı, Mudanya’da bulunan 47 mahallenin 20 muhtarının konsey genel kurulunun doğal üyesi olduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde de yeni birçok projeye imza atacaklarını ifade eden Kazancı, Kent konseyi binasının bulunduğu yerde İngilizce ve Yunanca kursu açıldığını ve bunun için talep toplandığını ifade etti.