Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Atatürk Kent Ormanı’nın belediye tarafından 12 yıl önce 6 milyon liraya yapıldığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Geliri yok, ama prestiji var. Biz bunun peşindeyiz” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey, Nilüferliler için Kent Ormanı’nın önemli olduğunu, 12 yıl önce belediye tarafından 6 milyon lira harcanarak yapılan bu yerin işletmesinin Nilüfer Belediyesi’nde kalması için uğraştıklarını söyledi. Kent Ormanı’nın Türkiye’ye örnek olarak bir çalışma olduğunun altını çizen Bozbey, “Nilüfer Belediyesi Türkiye’de Orman Bölge Müdürlüğü’nde çalışanların söylediği ‘Biz orman yerlerini belediyelere veriyoruz. Hiçbir şey yapmıyorlar. Hatta daha farklı maksatlarla kullanıyorlar, alanları berbat ediyorlar. Ama Nilüfer Belediyesi’ne gelince durum farklı oluyor. Nilüfer Belediyesi, bir ilki gerçekleştirerek Kent Ormanı diye bir alan oluşturdu. Türkiye’ye örnek bir alan oluşturdu. Şehrin merkezinde mesire alanı oluşturdu’ diye bize övgüler yağdırıyorlardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile 3 defa görüşerek bunu paylaştık. Önce ‘Benim bilgim yok’ dedi. Ardından bilgisinin olduğunu ama hakkın Nilüfer Belediyesi’nin hakkı olduğunu söyledi. Üçüncü görüşmemizde de ‘Ben bakanlığa yazı yazacağım. Zaten Nilüfer Belediyesi burayı güzel işletti. Biz başka bir yere yaparız’ diye yazı yazacağını söylemesine rağmen, meclisten ‘biz burasını alacağız’ diye bir karar getirmesini anlamış değilim” dedi.

"6 MİLYON LİRA HARCADIK. GELİRİ YOK AMA PRESTİJİ VAR"

Nilüfer Belediyesi’nin Kent Ormanı için ciddi paralar harcadığına işaret eden Bozbey, “Ben sayın başkana, ’siz Büyükşehir Belediyesi’siniz. Osmangazi’nin, Yıldırım’ın böyle bir yere ihtiyacı var. Ben sizin yerinizde olsam, Orman Bölge Müdürlüğü’nden 2 yer alır, orman yaparım. Hem burası Nilüfer Belediyesi tarafından işletilmiş olur. Diğerleri de Büyükşehir tarafından işletilmiş olur ve Bursa kazanır. Sizin yapacağınız en güzeli bu’ dedim. ’Haklısın’ dedi, ama sonuç alamadık. Yani bunu doğru bulmuyoruz. Nilüfer Belediyesi, Atatürk Kent Ormanı için bütçesinden çok ciddi miktar harcadı. Nilüfer Belediyesi 12 yıl önce Atatürk Kent Ormanı için 6 milyon lira para harcadı. Belediyenin bir karı ya da geliri yok buradan. Ama bir prestiji var. Yıllardır orada hizmet vermenin, insanları mutlu etmenin, gülümsetmenin bir prestiji var. Biz bunun peşindeyiz. Başka bir şeyin peşinde değiliz” diye konuştu.