Nilüfer’in en çok uyuşturucu kullanan ilçe olduğu iddiaları belediye meclisinde tartışma konusu oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu ilçede hiç uyuşturucu satılmıyor ki en çok kullanan ilçe olsun” dedi.

Nilüfer Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı, Mustafa Bozbey başkanlığında Konak Kültürevi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, proje üreten bir belediye olarak bir arada yaşayabilmenin çabası içinde olduklarını belirterek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilerle birlikte çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Türkiye’de her 5 evden birinde engelli vatandaşımızın olduğunu unutmayalım. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, bunları düşünmemiz için önemli bir fırsat” dedi.

Nilüfer Kitap Günleri’nin başladığını hatırlatan Bozbey, “Nilüfer’de kitap okuyan sayısının arttırılması çok önemli. Okudukça insanlarımızın kimseye bağımlı kalmadan özgür bireyler olacağına inanıyorum. Kitap okumayı önemsiyoruz. Bu tür kitap etkinliklerini her yıl yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“UYUŞTURUCU MÜŞTERİSİ NİLÜFER” İDDİASI

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı, Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarının yakından takipçisi olduklarını belirterek, “Belediye birimlerinin çalışmalarını mahallelerde yerinde izleyerek değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Meclis toplantısında uyuşturucu ticaretinde müşterinin Nilüfer olduğu açıklandı. Bu hakikaten bizi derinden üzdü. Bizim gerek Kent Konseyi, gerekse Nilüfer Belediye Meclisi olarak bu konuda yoğunluğumuzu daha da arttırmamız gerekiyor. Eğer bizim Nilüfer’de gördüğümüz pembe tablonun altında farklı bir dünya varsa, bu dünyayı muhakkak bizim ortaya çıkararak gerekli önlemleri almamız gerekiyor” diye konuştu.

“NİLÜFERLİLER OLARAK BUNU KABUL ETMİYORUZ”

Kavurmacı’nın sözlerine cevap veren Başkan Bozbey, “Bakın buna çok alınıyorum, Nilüferliler adına üzülüyorum. Ama Nilüfer Belediye Meclis Üyeleri’nin de bu şekilde davranmalarına hazmedemiyorum. Falan yerde uyuşturucu satılıyor, en fazla Nilüfer’de tüketiliyor. Gülmek lazım buna. Bu ayıbı da söyleyenlerin üzerine atıyorum. Uyuşturucu dediğiniz şey Bonzai’den bahsediyorsunuz. O tartışma vardı. Bunu Nilüferliler adına kabul etmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

“NİLÜFER’DE BONZAİ SATAMIYORLAR”

Bonzai’nin çok düşük ücretlerle satılan uyuşturucu olduğuna vurgu yapan Bozbey, sözlerini şöyle sürdürdü;

“En fazla kullanılan yerlere gidin bakın, hiç kimse Nilüferlilere atmasın. Nilüfer’de satış yapamıyorlar. Bu da emniyet ile Nilüfer Belediyesi’nin ortak başarısıdır. Boşuna değil, biz yıllarca toplum destekli polislere, bisikletli polislere destek verdik. Nilüfer’de bonzai satamıyorlar. Satılamayan yerde içen fazla mı olur Allahınızı severseniz. Elinizi vicdanınıza koyun, öyle konuşun. Ucuz olan şeyin nerelerde satılacağını herkes tahmin eder. Temennimiz bunun ortadan kalkmasıdır. Bizler bu mücadele içerisinde yerel yönetimler olarak olacağımızı ortaya koyduk. Yapılması gerekenler konusunda da bize düşenin altına imza atmaya hazır olduk.”