Nilüfer Belediyesi personelinin afet ve acil durumlara hazırlıklı olması için “Acil Durum Tahliye Tatbikatı” yapıldı.

Nilüfer Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) , Nilüfer AKE, Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Bursa Şubesi ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü işbirliği ile Halk Evi’nde yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikat siren sesi ile başladı. Görevliler, “Bu bir tatbikattır” uyarısında bulunarak herkesin binayı tahliye etmesini istedi. Halk Evi’ndeki personel ve tatbikat sırasında belediyede bulunan vatandaşlar görevlilerin yönlendirmesi ile binayı tahliye etti. Tahliye sırasında asansörlerin kullanılmasına izin verilmedi. Tahliye olan tüm personel ve vatandaşlar binanın arkasındaki toplanma alanında bir araya geldi.

Kar yağışı altında gerçekleşen tatbikatta senaryo gereği binanın 3. katında mahsur kalan 2 kişi teras katından itfaiyenin yangın merdiveni ile kurtarıldı. Başarıyla gerçekleşen kurtarma çalışmasını çevrede bulanan vatandaşlar meraklı gözlerle seyretti.

Kurtarma tatbikatının ardından itfaiye tarafından yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Tatbikat aksaksız bir şekilde tamamlanırken, Nilüfer Belediyesi personeli afet ve acil durum karşısında yapılacaklar konusunda tecrübe kazandı.